InfoPont Ajánló Magazin
BalatonManóSzórakozó

Márton-napi Vigasság és Tökfaragó verseny

A Márton-nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű falatozás és a vigasság is megengedett. Ennek apropóján szervezi a Badacsony Régió Tourinform Márton-napi eseményét november 13-án, délután 2 órától (Fő utca 14, Badacsonytomaj 8258, Magyarország).

A táncos mulatság mellett az asztalról nem hiányozhat a libazsíros kenyér és az újbor sem. A hiedelem szerint ezen a napon nemcsak a libás ételek fogyasztása ajánlott, hanem az újbor ivása is. Úgy tartják, aki ilyenkor minél több bort iszik, annál egészségesebb lesz! A mulatságon ez is garantált, hiszen a badacsonyi boros gazdáknak köszönhetően jócskán belekóstolhatnak a résztvevők a Márton-napi újborba!

PROGRAM:
13.30 órától

Töklámpás faragó verseny kezdete (előzetes regisztráció szükséges!)
14.00 órától
– Köszöntők elhangzása
– Márton-napi köszöntő (szerepelnek a Tatay Sándor Általános Iskola diákjai)
– Az újborból készült Márton-napi cuvée-t megáldja Bedy Imre plébános
– A badacsonyi boros gazdák jóvoltából készült, Márton-napi újborral megtöltött boros hordót csapra veri Borbély Tamás, a Badacsonyi Hegyközség elnökeEzután kezdődik az Újbor kóstolása az egybegyűltek által. Mellé tépett libahúsos-töpörtyűs zsíros kenyeret, langallót, pogácsát, édes és sós süteményeket, őszi finomságokat kínálunk!
15.00-18.00 óra között
A gyerekek a FANYŰVŐ Játékpark ügyességi játékait ingyenesen vehetik igénybe.
15.30 órától
Misztériumjáték:
Márton, a világosság hordozója
(szerepelnek a Tatay Sándor Általános Iskola diákjai)
16.15 órától
Töklámpás faragó verseny eredményhirdetése
16.30-20.00
Zene -bona
19.00
Tombola sorsolás (értékes nyereményekkel)

A szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület fontosnak tartja a helyi óvodás és iskolás gyermekek támogatását, ezért évek óta lehetőséget nyújtunk az Óvodai és Iskolai Szülői Munkaközösségek bemutatkozására!
A szorgos szülők jóvoltából olyan finomságokat kóstolhatnak a látogatók, mint a vadpörkölt, házi készítésű sütemények, fánkgolyó, forralt bor és tea! Kínálatukban lesznek még őszi és téli díszek is a szülők és gyerekek munkájának köszönhetően.

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

BALATONICA Fusion open air party – Badacsonytomaj

Glück Viktória

Fedezd fel kutyáddal a Balatont és környékét!

InfoPont

Éld át az ősz varázsát Hévízen!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben