InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Ez a dátum nem hiányozhat a naptáradból! – Nagy Orfűi Szalonna és Kolbász Fesztivál

Az Orfűi Szalonna Fesztivál igazi családias gasztrofesztivál csodás környezetben, még csodálatosabb ételekkel.

Pécs környékének egyik legnagyobb, több ezer látogatót vonzó gasztronómiai rendezvényét, november első szombatján, vagyis 2022.11.05-én rendezik meg.

A fesztivál egyedülálló a hazai gasztronómiai események területén, hiszen az ínyenckedni vágyó vendégek nem a fesztiválozó büfék, éttermek kínálatával találkozhatnak, hanem helyi, vagy környékbéli baráti társaságok,  munkahelyi közösségek, családok, civil szervezetek, vagy az ország távolabbi tájairól érkező csapatok által készített disznótoros finomságokat ízlelhetik meg. Így a tájjellegű, vagy éppen titkos családi receptek alapján készül a hurka, a kolbász, az abált szalonna, a töpörtyű, a pecsenye és a pörkölt. A fesztiválra érkezők valóban megtapasztalhatnák az “ahány ház, annyi szokás”-t a disznótoros kínálatban.

Mi ehetünk a fesztiválon?

A IX. Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztivál napjának reggelén, a 7 órakor átvett fél sertéseket dolgozzák fel a csapatok és abból készítenek déli 12 órára a nagyközönség számára kóstolótálakat!  A látogatók kóstolójegyek megváltásával ínyenckedhetnek a csapatok remekműveiből. Akár végig is ehetik a csapatok kínálatát, sőt a kulisszatitkokra is fény derülhet!

A tét 240 000 Ft értékű fődíj!

A csapatok is versengenek egymással, hogy ki a legnagyobb mestere a disznóságok készítésének! Az általuk készített ételeket zsűri értékeli. A  legízesebb ételeket készítő csapat fődíja a maximum 20 fő számára megfelelő,  2 egymást követő éjszakára szóló szállás a Mecsek Házában a nyári főszezonban!

MÉG LEHET A CSAPATOKNAK NEVEZNI! 

Nevezési lap letöltése

Csapatoknak tudnivalók

A csapatok reggel 6-7 óra között kapnak egy fél disznót (vágóhídról szállított), amelynek a feldolgozásával 12-13 órára készítik el a hurkát, kolbászt, abált szalonnát, töpörtyűt, pecsenyét és pörköltet, amelyből a zsűrinek egy-egy adag kóstolót biztosítanak. A csapatok a vendégeket is kiszolgálják kóstolójegy ellenében kóstoló tálakkal.

A minimum 4 fős csapatok 50 000 Ft nevezési díj befizetésével nevezhetnek. Ennek fejében a szervezők az alábbiakat biztosítják a csapatoknak:

– 1 db fél disznót (kizsigerelt, vágóhídról szállítják)

– kb. ½ liter vért

– 12 doboz sört

– 1-2 db sörpad garnitúrát

– 1 db sátrat

– vízvételi lehetőséget

– húsdaráláshoz áramot (Mecsek Házánál)

– 100 db. környezetbarát, eldobható tányért a kóstolók kiadásához

– 3 kg kenyeret

A csapatok vállalják, hogy az általuk feldolgozott ételből minimum 50 adag ételt (min 15-20 dkg) a fesztiválozók rendelkezésére bocsátanak kóstolójegyek ellenében. Az e felett kimért kóstoló adagokat is kóstolójegy ellenében adják ki a vendégeknek. A 25 adag feletti kiadott kóstolók után (kóstolójegyek ellenében) a csapatok 600 Ft/ kóstolójegy visszatérítést kapnak a szervező, Mecsek Háza Egyesülettől. 

A csapatok vállalják, hogy a zsűrinek kóstolótálakat állítanak össze az általuk készített ételekből.

 A csapatoknak erről kell maguknak  gondoskodni a fesztiválon: 

A sertés feldolgozáshoz és ételkészítéshez szükséges minden konyhai eszközről, készülékről, gázpalackról, fűszerekről, ételek elkészítéséhez a disznón kívüli hozzávalókról.  A fesztivál helyszínére jutásról. A kóstolójegy ellenében kiadott étel lemérésére szolgáló konyhai mérlegről.

Ezt a dátumot írd be a naptárba!

A IX. Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztivált 2022. november 5-én rendezik meg.

Ne szalaszd el, több ezer visszatérő vendég nem tévedhet! 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Fióka Small Plates

Glück Viktória

Startra kész a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál

Glück Viktória

Óbudai Nyár 2017 – Töltsd a vakációd Óbudán!

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben