InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódInfoPont

Az Euronics tippjeivel óriási költségek nélkül lesz kánikulában is hűvös a lakás

Ugyan eddig változékony volt az időjárás, a napokban ténylegesen megérkezik az igazi nyári kánikula. Ha most, a főszezonban kezdünk el gondolkodni split klíma felszerelésén, annak komoly költség- és idővonzata mellett leterheltségük miatt a megfelelő szerelő megtalálásával is gondjaink lesznek. Az Euronics szakértője összeszedte azokat az alternatívákat, amikkel könnyen, gyorsan, nem utolsó sorban pedig olcsóbban is gondoskodhatunk a helyiségeink klimatizálásáról.

Mobilklíma, a tökéletes alternatíva

Ezekről a mobil eszközökről sokakban az a kép él, hogy valamilyen szempontból rosszabb választást jelentenek a „hagyományos” split klímáknál, pedig ez nem is állhatna messzebb a valóságtól. A legnagyobb előnyük természetesen, hogy egyszerűen beüzemelhetőek, nem kell hozzá szinte semmilyen szerelési munka, így külön szakértelem sem. Egyszerűen kiválasztjuk a nekünk megfelelő funkciókkal rendelkező és árkategóriába tartozó készüléket, és otthonunkba elszállítva azonnal élvezhetjük is a friss, hűvös levegő előnyeit egy forró napon.

A kánikula elmúltával pedig akár mehet is az eszköz a padlásra vagy tárolóhelyiségbe. A mobilklímák másik nagy előnye, hogy ezek ára még a legtöbb extra funkcióval bíró készülékek esetén is jóval kedvezőbb a split klímákénál. Minthogy a mobilklímák beállítása nem igényel átalakítási munkálatokat és szakember bevonását, ideális megoldást jelentenek azoknak is, akik albérletben élnek. A beüzemelésnél az áramellátás mellett a szellőzőcső kivezetéséről kell gondoskodni, de ma már erre is számos, kifejezetten esztétikus megoldás létezik.

„A mobilklímák piaca folyamatosan bővül, léteznek már például olyan eszközök, amelyek egyben tisztítják is a levegőt – ez különösen hasznos lehet például az asztmában, allergiában szenvedőknek” – mondta el Garai József az Euronics stratégiai beszerzője. – „Emellett már számos okosfunkció is elérhető ezekben a termékekben, például wifin keresztül be- és kikapcsolhatjuk őket, vagy távolról szabályozhatjuk otthonunk hőmérsékletét. Ráadásul több olyan mobilklíma is akad, amely ősszel fűtésre is használható. A mai modern inverteres készülékek akár energiatakarékosabbak is lehetnek egyes fűtési megoldásoknál.”

Ventilátor, a lesajnált kistestvér

A ventilátorokat hajlamosak vagyunk letudni annyival, hogy olcsó készülékek, amik valamelyest segítenek javítani a közérzetünket a legnagyobb melegben, pedig ezekben a készülékekben is jóval több van. A ventilátorok egyik legnagyobb előnye a mobilitás. Szobáról szobára használhatjuk ugyanazt az egy készüléket, ráadásul a klímákkal ellentétben nem egy pontra fújnak, ezért komfortosabb a használatuk.

A vásárlásnál fontos szempont, hogy ki és hol használja majd a készüléket. Kisebb helyekre javasolt az asztali ventilátor. A leggyakrabban választott megoldás az álló ventilátor, aminek többségénél a magasság és a forgás sebessége is változtatható. Az oszlopventilátor működése nem jár akkora huzattal, így kisgyerek és erre érzékenyek közelében leginkább ezek a készülékek javasoltak. Nagyobb teljesítmény esetén a padlóventilátor a leghatásosabb, bár ez a készülék nem forog, viszont a lapátja többnyire fémből készül, ezért nagyobb légmozgást idéz elő, így még jobban javítják a hőérzetünket.

A ventilátor önmagában is segíthet a nagy meleg leküzdésében, de akár klímaberendezések, léghűtők kiegészítője is lehet, valamint kültéren szóba kerülhetnek a vízporlasztós ventilátorok is. A párásító ventilátorokat a lapátok mellett víztartállyal is ellátták, így azok hűsítő hatása még jobban érződik. Ezek ideálisak azokhoz a helyiségekhez, ahova klíma nem szerelhető fel, mint amilyen például egy terasz. Előnyük még a normál ventilátorokhoz hasonlóan a hordozhatóságuk. Beltéren, különösen párás vagy párára érzékeny helyiségekben azonban nem javasolt a használatuk.

„A ventilátorokat elsősorban a jó ár-érték arányuk miatt választják a vásárlóink” – teszi hozzá a szakértő. – „Saját márkánk, a Dyras kínálatában is számos különleges funkció elérhető, mint például a Természet és Alvó mód, többféle időzítési lehetőség és távirányítóval való vezérlés. Emellett a vevők szeretik, ha a ventilátor minél több sebességfokozattal bír. Az idei nyáron vezetjük be azt a Dyras készüléket is, melyet akár powerbankhez csatlakoztatva is működtethetünk és bárhová magunkkal vihetünk. Ez egy igazán jó lehetőség azok számára, akik nem légkondicionált helyiségben dolgoznak, hiszen akár laptopról is működtethető, és használatával nem zavarunk másokat. Ebből is látszik, hogy a kedvező árú ventilátorok is milyen sokoldalúan használhatók a közérzetünk javítására az ezen a nyáron várható nagy melegben is.”

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Így őrizhetjük meg a gyümölcsökben rejlő vitaminokat a hidegebb hónapokra

Glück Viktória

Kihallgatnak és megfigyelnek az okos kütyüink? A szakértők elárulják, melyik félelmünk lehet valós

Glück Viktória

Tippek, hogy a nyári hőségben is jól aludjunk

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben