Utazó
Ausztriai programajánlat
  • 2020. május 18.

Bécsi Klimt Villa

Bécs nagy közgyűjteményei május közepétől folyamatosan nyitnak, így a nyártól már felkereshető a magyar vendégek körében is népszerű Szépművészeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum, az Albertina és a Belvedere tárlatai. Egy titkos tipp azonban a Klimt Villa, amely a híres festő egykori alkotóházában állít emléket a géniusznak. A korona-krízishez kapcsolódó hír, hogy Gustav Klimt unokája, Brigitte Huber asszony, speciális Klimt motívumokkal ellátott maszkokat készít, amelyeket a Klimt Villának ajánlott fel karitatív célból. A múzeumként üzemelő Klimt Villa e maszkok értékesítésével is és kulturális csomagajánlatok utalvány formában történő online értékesítésével próbált a zárva tartás alatt bevételhez jutni, hogy kieső forgalma ellenére likviditáshoz juthasson.

A Bécs előkelő 13. kerületében található Klimt Villa elérhetősége: Feldmühlgasse 11, 1130 Wien.

További információk:

www.klimtvilla.at
b2b.wien.info


Látogatás Linzbe, a jövő városába

Ahogy a lapszámunkban olvashatták, itt az ideje, olyan helyeket is felkeresnünk, amelyek a közelben vannak, ugyanakkor valahogy mindig elmentünk mellettük. Ilyen úti cél lehet idén Linz, amely nyáron is ideális frissítő célpont. A felső-ausztriai Linzről egyre többet hallani és olvasni Magyarországon is. Az elmúlt években elsősorban a turisztikai szakmai körökben szaporodtak meg a cikkek és tudósítások a “Linzi Csodáról.” Ezekben az írásokban főleg azt elemezték, hogy miként válhatott egy korábbi ipari város sikeres kulturális fővárossá, s egyben a modern Ausztria cégtáblájává. Az Európa Kulturális Fővárosa címet több mint egy évtizede viselő Linz egy olyan város, ahol egyszerre értik, érzik és élvezik is az életet, tudják mi teszi boldoggá a városba látogatókat és a városban élőket egyaránt. Az életminőség központú turizmus-fejlesztésben a város turisztikai hivatala élen jár.

Egymás után kapják e területen a nemzetközi díjakat és elismeréseket. Linzben nem csak a TOP turisztikai attrakciók érdekesek, hanem az az életérzés is, ahogy a helyiek élik a mindennapjaikat. Ahogy a város szlogene  “Linz verändert/Linz megváltoztat” ígéri, a város a pozitív változások mintapéldája. A jövő városának is nevezett Duna-menti  Linzben járva magunk is átélhetjük azt a pozitív áramlatot, amely magával ragadja  a látogatót, s “várakozáson felüli” élményeket és újszerű gondolatokat ébreszt bennünk. Ennek hatására, mi is kicsit megváltoznunk, gondolatokban és ismeretekben gazdagabbak leszünk. Linz segít rácsodálkozni a mindennapi dolgokra, segít kiszakadni a mindennapi mókuskerékből. S mi más is lehetne a turistáskodás lényege, ha nem éppen ez, kilépni a megszokott keretekből, s új inspirációkat gyűjteni. A koronavírus utána időszakban, a karanténből kiszabadulva, nincs ideálisabb helyszín arra, hogy újratervezzük életünket, s megtervezzük a boldogabb jövőt.

Utazási információk:

www.linztourismus.at


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Cimkék: