InfoPont Ajánló Magazin
InfoPontKiemelt tartalom

AUGUSZTUSI KISOKOS – 5 dolog, amit biztos nem tudtál az augusztusról

5 érdekesség, amit biztos nem tudtál
a nyolcadik hónapunkról

Itt a nyár kiteljesedése, az igazi extázis, az az időszak, amikor még az is ellátogat egy fesztiválra (vagy legalább egy szabadtéri koncertre), aki egyáltalán nincs oda a hajnalig tartó nyári eszméletvesztésekért… Éljen az augusztus! Persze azt nyilván tudtad, hogy a hónap a híres római császárról, Augustusról kapta a nevét, de fogadunk, hogy ezt az 5 érdekes tényt még nem tudtad az év legmelegebb hónapjáról!

 1. Miért 31 napos az augusztus is? Hát azért,
  mert Augustus nem érte be kevesebb nappal,
  mint Julius Caesar, aki ugye 31-et birtokol júliusban…
 2. Mielőtt Augustus átnevezte ezt a hónapot augusztusra, latinul Sextilis („hatos”) volt a neve, utalva arra, hogy eredetileg ez volt a hatodik hónap a római naptárban, ami kezdetben még márciussal kezdődött.
 3. 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit elsőként a Fővárosi Állat- és Növénykert, ezzel elindítva a hazai állatkertészeti kultúrát, valamint intézményrendszerének kialakulását – azóta is augusztus 9-e az állatkertek napja!
 4. Míg a társadalmi normák egészen a 20. század közepéig megkívánták a balkezesektől azt, hogy „szokjanak át” a másik kezükre, addigra ma már teljesen elfogadottá vált, ha valaki más kézzel ír, mint a világ legnagyobb része – ezért ünnepeljük
  a balkezesek világnapját augusztus 13-án!
 5. Egy kis érdekesség augusztus 20-áról: Szent István napját egyházi ünnepből Mária Terézia királynő tette nemzeti ünneppé, amit a naptárba is beiktatott, amikor a Szent Jobbot diplomáciai úton 1771-ben megszerezte és Budára hozatta.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

InfoPont Magazin – 2022. augusztus

Glück Viktória

InfoPont Magazin – 2021. Augusztus

Glück Viktória

Nyerj velünk páros belépőt a Mesterségek Ünnepére!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben