InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

aGarami ajánlja: Éhes Bivaly Vegán Konyha

Az idei szezonban sem kell a növényi alapokon étkezõknek azon gondolkodni a nyaralás alatt, hogy mit főzzenek, ugyanis nemcsak kényelmes választás lehet az Éhes Bivaly Vegán Konyha – ingyenes kiszállítással a Balaton déli partján Fenyvestől Lelléig – de emellett finom, egészséges, változatos sőt még az ételérzékeny megrendelõkre is gondolt az alapító tulajdonos Tombor Tímea.

31 évnyi külföldi élet után 2020 őszén tért vissza a fonyódi szülői házba, saját étkezési tapasztalatai már évekkel ezelőtt a táplálkozástudományok felé vezették, egyetemi kurzust is végzett a Cornell Egyetem Táplálkozástudományi Karán a témában. Több mint hét éve vegán. Ma már mint Funkcionális Táplálkozási Tanácsadó is segít az életmódváltásban érdeklődőknek.

Miután feladta dental higiénikus szakmáját, 54 évesen vágott bele az új vállalkozásba. Nem számított nagy keresletre, de szívügyévé vált az egészséges táplálkozás. Ahhoz, hogy megfeleljen minden hatósági elvárásnak a leendő konyha, szükségessé váltak átalakítások a ház alagsorában, engedélyek, gépek beszerzése, ami eltartott jó pár hónapig.

Tímea nem csapott különösebb reklámot a vállalkozásának. Masszőre és a fodrásza volt az első megrendelője, aztán szájhagyomány útján terjedni kezdett a híre. Ma már akad amikor 40-60 ételt kell kiszállítania egyszerre, vagy rendezvényeket ellátnia. A főként zöldségekből és gyümölcsökből álló alapanyagokat, amit csak lehet a környék termelőitől, biogazdálkodóitól, a többit boltokból szerzik be.

A táplálkozástudomány, a WHO, valamint a különböző dietetikai szervek mai állása szerint biztonságosan lehet teljes értékűen táplálkozni növényi alapon, egyedül a B12 vitamint kell pótolni, ami a mai sterilizált világban mindenkinek szükséges. A legtöbb ételnek elő lehet állítani a vegán változatát hasonló ízvilággal, így lemondani sem kell sok élvezetről annak, aki változtatni szeretne étkezési szokásain.

Még mindig kísérleti konyhának nevezi az Éhes Bivalyt, hiszen folyamatosan újítanak, változtatnak az összetevőkön a rendelkezésre álló szezonális alapanyagokhoz, az igényekhez, és az újabb ötleteikhez igazodva.

A kuncsaftkör egyik kedvenc étele a rakott krumpli, amihez ő gyártja a tejfölt kesudióból, és kerül bele mindig valami zöldség is, spenót, brokkoli vagy paprika. Nagy kedvenc az óriáskagylótészta is füstölt ricottával, tökmag parmezánnal, vegán alfredo szósszal. Az ételekben hús helyett a fehérjét főként lencséből, szójagranulátumból vagy borsóból készült, finoman ízesített feltétek biztosítják. A heti kínálatból elhagyhatatlan az örökké változó Buddha tál és éjszakázós zab tele gyümölcsökkel.

További információk:

Facebook : Éhes Bivaly Vegán Konyha Instagram : ehesbivaly

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben