Utazó
Adventi vásár
  • 2019. november 6.

Ugye, milyen jó nézelődni a kézzel készült kerámiabögrék, játékok, egyedi kötött mamuszok között? És még a hideget sem érezzük. A kürtőskalács és a forralt bor aromája keveredik a levegőben a grillezett húsok és zöldségek illatával – mennyei! Ajánljuk próbáld ki te is Fehérváron és Pécsett!

Fehérvári advent – tele varázslattal!

Az ünnepi díszbe öltözött Székesfehérvár közelebb van a legtöbb adventi vásárnál, így több idő marad az élményekre! A legszebb hazai karácsonyi vásárok közé is beválogatott forralt bor és kürtőskalács illatú forgatag középpontjában a hatalmas, ragyogó fénybe öltözött karácsonyfa és az alatta körbe-körbe zakatoló mesebeli gőzös látványa mintha egy képeskönyv lapjairól kelt volna életre. Fehérvár igazi mesevárossá változik, fényfestett házakkal, pazar kori ligettel, sőt idén már harminc méter magasból, az óriáskerékről is megcsodálhatjuk az ünnepi fényekben úszó csodavilágot.

www.turizmus.szekesfehervar.hu

 

 

 


Karácsonyi csillogás Pécsett!

Ünnepi ékszerdobozként várja a pécsi Széchenyi téren az Adventi Kézműves- és Mesevásár a karácsonyi készülődés közepette látogatóit november 29-től december 23-ig. A hangulatos koncertek, karácsonyi mesék, az állatsimogató és az ünnepélyes dallamokat megszólaltató adventi kórusok mellett az ínycsiklandó falatok és a lelket melengető italok gondoskodnak a karácsonyi hangulatról. Részletek a pecsprogram.hu oldalon!

www.pecsprogram.hu