InfoPont Ajánló Magazin
AjánlóInfoPont

“Abszolút hozzájárul a harmóniához, ha egy csapatban kiegyenlített a női-férfi arány” – Margaret Island Flower Power fesztivál a Parkban

Igazi minifesztivállal készül augusztus 6-i Budapest Parkos nagykoncertjére a Margaret Island. A Mastercard támogatásával megvalósuló, egyetlen idei parkos koncertjükön már a kapunyitástól női civil szervezetek és alapítványok bevonásával számtalan programmal, és olyan vendégekkel, mint a Pandóra Projekt, Brenka és Solére várják a látogatókat.

Az elfogadás, az összekapcsolódás és a békében együttélés jegyében született meg a Margaret Island Flower Power elnevezésű minifesztiválja, ami egyszerre hirdeti a közösség erejét és bátorít arra, hogy fejezzük ki egyéniségünket bármilyen módon. Az eseményen egyfajta woodstocki életérzést szeretnének közvetíteni a közönség felé – hogy a zenekar számára ez pontosan mit jelent, arról a most megjelenő rövid videóinterjúban is mesélnek. Mint ahogy arról is, miért annyira fontos számukra, hogy a fiatal, feltörekvő formációkat támogassák.

Az este amellett, hogy az idei év legnagyobb Margaret Island bulija, az önkifejezésre és a női energiákra is fókuszál – az eddig megszokott egész estés Margaret Island nagykoncert előtt kapunyitástól három kiváló női formáció, a Pandóra Projekt, Solére és Brenka lép majd fel. Nem titok, hogy a Margaret Island háttércsapatában is sok női zeneipari szakember dolgozik, így a videóban arról is meséltek, miért tartják fontosnak, hogy mindkét nem kiegyensúlyozott arányban kapjon helyet a produkciónál. A minifesztiválon egyébként ennek okán különféle női civilszervezetekkel is találkozhatunk majd – a meghívottak listáján többek között olyan szervezetek találhatóak, mint a Mályvavirág Alapítvány, akiknek célja a méhnyakrák prevenció és a nőgyógyászati daganattal érintettek segítése, rehabilitációjának megalapozása, a Női Egészségért Alapítvány, akiknek küldetése, hogy felhívják a figyelmet az endometriózis tüneteire, időben történő felismerésére, illetve hogy  hiteles tájékoztatást nyújtsanak a betegségről és annak kezelési lehetőségeiről, illetve a NANE Egyesület, akik a nők és gyerekek ellen elkövetett erőszakkal szembeni fellépéssel foglalkoznak. A kitelepülő civil szervezetek interakítv játékokkal, óriás színezővel, fotófallal, kvízekkel várják a közönséget majd a Dzsungelnél.

„Számos globális programunk és partnereinkkel közös kezdeményezésünk célja, hogy segítse a nőket saját álmaik, céljaik megvalósításában. Azzal, hogy ezt a fesztivált is támogathatjuk, szeretnénk reflektorfénybe állítani azokat az előadókat és rajtuk keresztül szervezeteket is, akik napi szinten küzdenek mindezért. A Margaret Island kezdeményezése nemcsak azért fontos számunkra , mert a magyar zenei élet egyik kiváló zenekaráról van szó, hanem mert olyan üzeneteket közvetítenek a közönségük felé, ami számunkra a Mastercardnál is nagyon fontosak” – mondta a fesztivál kapcsán Mondovics Péter a Mastercard marketing menedzsere.

A fesztiválos forgatag tehát már egészen kapunyitástól sokféle színes programmal várja a látogatókat – és ha már arra járunk, érdemes benézni a Retrokert feletti teraszra is, ahol a Mastercard egy különleges kiállítás keretében mutatja be a korábbi évek érzékenyítő kampányaihoz készült alkotásokat. A tárlat célja, hogy felhívják a figyelmet olyan társadalmi problémákra, mint a digitális leszakadás, a szegénység vagy éppen a környezetszennyezés. A kortárs írók és fotográfusok kollaborációjában készült alkotásokhoz a Jurányi Ház neves színművészeivel készítettek hangjátékot – a kiállítás egyébként július 21-től megtekinthető a Budapest Parkban.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Sétálj velünk Budapesten!

Bala

Harsányi Attila Viszockij-estje a Bethlen Téri Színházban

InfoPont

Különleges oroszlán tűnt fel a Lánchíd pesti hídfőjénél

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben