InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

A világ legjobb gasztronómiai kiadója lett a BOOOK Kiadó

Óriási megtiszteltetés érte a BOOOK Kiadót, ugyanis idén elnyerte a világ legrangosabb gasztronómiai könyvszemléjén, az International Gourmand Awards-on a világ legjobb kiadója díjat.

A Gourmand World Cookbook Awards díjat 1995-ben alapította Edouard Cointreau.

Közel 300 országból és régióból érkeznek nevezések, amelyek részt vesznek az ágazat legnívósabb nemzetközi versenyén.

Minden évben egy különleges helyszínen adják át a díjakat, idén nyáron a svédországi Umeåban volt az ünnepélyes díjkiosztó. A ceremónia alkalmat ad arra, hogy a szcéna fontos és meghatározó szereplői találkozzanak a világ minden tájáról.

A Gourmand-díjat a filmes “Oscar-díjhoz” hasonlítják és az olimpiai játékok, valamint azok szellemisége adta az ihletet a kezdeményezéshez.

A neves szakemberekből álló zsűri elnöke, Edouard Cointreau, akit apai ágon a francia likőrjükről ismert Cointreau családhoz, anyai ágon pedig a Rémy Martin és Frapin családhoz kötnek szoros rokoni szálak.

A Gourmand International elnöksége mellett a Gourmand World Cookbook Awards és a World Association of Food TV Producers elnöke is.

A díjat Széplaki Péter, a BOOOK Kiadó ügyvezetője és megálmodója vette át, egy rövid prezentáció kíséretében, ahol a közönségnek is bemutatta a kiadó tevékenységét, elért eredményeit.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben