Óriási megtiszteltetés érte a BOOOK Kiadót, ugyanis idén elnyerte a világ legrangosabb gasztronómiai könyvszemléjén, az International Gourmand Awards-on a világ legjobb kiadója díjat.
A Gourmand World Cookbook Awards díjat 1995-ben alapította Edouard Cointreau.
Közel 300 országból és régióból érkeznek nevezések, amelyek részt vesznek az ágazat legnívósabb nemzetközi versenyén.
Minden évben egy különleges helyszínen adják át a díjakat, idén nyáron a svédországi Umeåban volt az ünnepélyes díjkiosztó. A ceremónia alkalmat ad arra, hogy a szcéna fontos és meghatározó szereplői találkozzanak a világ minden tájáról.
A Gourmand-díjat a filmes „Oscar-díjhoz” hasonlítják és az olimpiai játékok, valamint azok szellemisége adta az ihletet a kezdeményezéshez.
A neves szakemberekből álló zsűri elnöke, Edouard Cointreau, akit apai ágon a francia likőrjükről ismert Cointreau családhoz, anyai ágon pedig a Rémy Martin és Frapin családhoz kötnek szoros rokoni szálak.
A Gourmand International elnöksége mellett a Gourmand World Cookbook Awards és a World Association of Food TV Producers elnöke is.
A díjat Széplaki Péter, a BOOOK Kiadó ügyvezetője és megálmodója vette át, egy rövid prezentáció kíséretében, ahol a közönségnek is bemutatta a kiadó tevékenységét, elért eredményeit.
Olvass bele legújabb magazinunkba!