InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

A világ legjobb gasztronómiai kiadója lett a BOOOK Kiadó

Óriási megtiszteltetés érte a BOOOK Kiadót, ugyanis idén elnyerte a világ legrangosabb gasztronómiai könyvszemléjén, az International Gourmand Awards-on a világ legjobb kiadója díjat.

A Gourmand World Cookbook Awards díjat 1995-ben alapította Edouard Cointreau.

Közel 300 országból és régióból érkeznek nevezések, amelyek részt vesznek az ágazat legnívósabb nemzetközi versenyén.

Minden évben egy különleges helyszínen adják át a díjakat, idén nyáron a svédországi Umeåban volt az ünnepélyes díjkiosztó. A ceremónia alkalmat ad arra, hogy a szcéna fontos és meghatározó szereplői találkozzanak a világ minden tájáról.

A Gourmand-díjat a filmes „Oscar-díjhoz” hasonlítják és az olimpiai játékok, valamint azok szellemisége adta az ihletet a kezdeményezéshez.

A neves szakemberekből álló zsűri elnöke, Edouard Cointreau, akit apai ágon a francia likőrjükről ismert Cointreau családhoz, anyai ágon pedig a Rémy Martin és Frapin családhoz kötnek szoros rokoni szálak.

A Gourmand International elnöksége mellett a Gourmand World Cookbook Awards és a World Association of Food TV Producers elnöke is.

A díjat Széplaki Péter, a BOOOK Kiadó ügyvezetője és megálmodója vette át, egy rövid prezentáció kíséretében, ahol a közönségnek is bemutatta a kiadó tevékenységét, elért eredményeit.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben