Az amerikai palacsinta az egyik klasszikus reggeli finomság, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon. A következőkben megmutatunk egy egyszerű, ámde finom receptet, amivel garantáltan tökéletes palacsintát varázsolhatsz az asztalra.
Hozzávalók:
– 2 csésze liszt
– 2 evőkanál cukor
– 1 teáskanál sütőpor
– 1/2 teáskanál szódabikarbóna
– 1/2 teáskanál só
– 2 tojás
– 1 3/4 csésze tej
– 1/4 csésze olaj vagy olvasztott vaj
– Vanília kivonat (opcionális)
Elkészítés:
1. Szitáld össze a száraz hozzávalókat: A lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és sót egy nagy tálba szitáld, hogy megszabadulj a csomóktól.
2. Keverd össze a nedves hozzávalókat: Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, tejet, olajat (vagy vajat) és opcionálisan a vanília kivonatot.
3. Keverd össze a nedves és száraz hozzávalókat: Lassan öntsd a nedves keveréket a szárazhoz, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyenek csomók.
4. Melegítsd elő a serpenyőt: közepes lángon melegíts fel egy serpenyőt, és kend meg egy kis olajjal vagy vajjal.
5. Öntsd a tésztát a serpenyőbe: Önts a serpenyőbe kis adagokban a tésztából, úgy 1/4 csésze egy palacsintához.
6. Sütés mindkét oldalon: Süsd a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 2-3 perc alatt kész.
7. Tálald kedvenc feltéteddel: Szolgáld fel a palacsintákat friss gyümölcsökkel, juharsziruppal vagy akár csokoládéöntettel.
Most már élvezheted a friss, puha és ízletes amerikai palacsintákat reggelire vagy bármikor, amikor megkívánod!
Jó étvágyat kívánunk!
Olvass bele legújabb magazinunkba!