InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

A Tökéletes Amerikai Palacsinta Receptje

Az amerikai palacsinta az egyik klasszikus reggeli finomság, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon. A következőkben megmutatunk egy egyszerű, ámde finom receptet, amivel garantáltan tökéletes palacsintát varázsolhatsz az asztalra.

Fotó: Ash

Hozzávalók:

– 2 csésze liszt

– 2 evőkanál cukor

– 1 teáskanál sütőpor

– 1/2 teáskanál szódabikarbóna

– 1/2 teáskanál só

– 2 tojás

– 1 3/4 csésze tej

– 1/4 csésze olaj vagy olvasztott vaj

– Vanília kivonat (opcionális)

Elkészítés:

1. Szitáld össze a száraz hozzávalókat: A lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és sót egy nagy tálba szitáld, hogy megszabadulj a csomóktól.

2. Keverd össze a nedves hozzávalókat: Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, tejet, olajat (vagy vajat) és opcionálisan a vanília kivonatot.

3. Keverd össze a nedves és száraz hozzávalókat: Lassan öntsd a nedves keveréket a szárazhoz, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyenek csomók.

4. Melegítsd elő a serpenyőt: közepes lángon melegíts fel egy serpenyőt, és kend meg egy kis olajjal vagy vajjal.

5. Öntsd a tésztát a serpenyőbe: Önts a serpenyőbe kis adagokban a tésztából, úgy 1/4 csésze egy palacsintához.

6. Sütés mindkét oldalon: Süsd a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 2-3 perc alatt kész.

7. Tálald kedvenc feltéteddel: Szolgáld fel a palacsintákat friss gyümölcsökkel, juharsziruppal vagy akár csokoládéöntettel.

Most már élvezheted a friss, puha és ízletes amerikai palacsintákat reggelire vagy bármikor, amikor megkívánod!

Jó étvágyat kívánunk!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben