InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

A kávézás rejtelmei sorozatunk folytatódik: 3.rész

Cold Brew

Ez az az ital, ami a forró napok igazi slágere, egészen egyszerűen: hidegen “főzött” kávé. Készítése során a durvára őrölt kávét tisztított vízben áztatjuk akár 20 óra hosszan a hűtőben, majd leszűrjük és jégen kínáljuk. Az így készült ital ízre egészen különleges, nagyon lágy és selymes, azonban a kávéra jellemző ízjegyek és a koffeintartalom nem vész el. Ez fantasztikus találmány, hiszen a kánikulában sem kell lemondani kedvenc italukról azoknak, akik nem szeretik a jegeskávét, de vevők egy igazi energia-dömpingre!

Cukorral kéri, vagy simán?

Sokan azonnal cukrot tesznek az italukba amint megkapják, ezzel szinte teljesen elnyomva a kávé valódi ízét. Azokon a helyeken, ahol gyengébb minőségű kávét használnak vagy nem olyan odafigyeléssel készítik el az italokat, ez akár még érthető is lehet, a cukor káros hatásainak ellenére. Azonban az újhullámos kávézokban, mint a Steamhouse Cafe is, érdemes egy próbát tenni cukor nélkül a kávéval, hiszen a jó minőségű, jól elkészített kávénak önmagában finom íze van, ráadásul a nálunk használt házi tej a gőzölés során édesebb ízű lesz. Előbb kóstolni, azután cukrozni!

Szemes vagy őrölt kávé?

Csak a szemes! A kávé az őrlés után 5 perccel már elkezd veszíteni az aromájából, 15-20 perc után pedig az eredetinek akár a felére is csökkenhet az elérhető íz és illatmennyiség. Érdemes tehát otthonra egy őrlőt is venni, óriási különbség lesz az így elkészített ital ízében a korábbiakhoz képest! Ha szemes kávét vásárolunk, fontos odafigyelni a pörkölés dátumára, a legjobb ízek a pörköléstől számított 10-30 nap között érezhetők, utána elkezd “öregedni” a kávé, azaz veszít az ízéből. Érdemes tehát inkább gyakrabban kevesebbet vásárolni, a Steamhouse-ban akár 100 grammot is kimérünk az általunk használt kávékból!

Kávé kilátással

A Steamhouse Cafe-ban kizárólag világos pörkölésű, egy termőterületről származó Arabica kávékat használunk. Különleges elkészítési móddal dolgozunk, a megszokott 9-10 gramm helyett 20-21 gramm kávé kerül az eszpresszóinkba, amiket egészen rövidre, 25-30 ml mennyiségre készítünk.

Ennek köszönhetően a kávéink ízben nagyon gazdagok, testesek, a megszokottól eltérően gyümölcsös ízűek. Szívesen válaszolunk minden felmerülő kérdésre, hogy mindenki megtalálja nálunk a kedvenc italát!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Pozitív töltés a léleknek, extra üzemanyag a testnek

Glück Viktória

Steamhouse Café a legjobbak között

Zalai Mariann

Kávé Receptek

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben