InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

A kávézás rejtelmei I.

Tudtad, hogy a kávét a kecskéknek köszönhetjük?

A legelterjedtebb legenda szerint, egy etióp kecskepásztor megfigyelte, hogy ha a kecskéi egy bizonyos piros bogyót legelnek, utána „végigpörgik” az egész napot. Elmesélte ezt egy közeli kolostor szerzeteseinek, akik a piros bogyót és a magját megfőzték, majd meglepődve tapasztalták, hogy a kellemes ízű italtól az egész éjszakai imádság alatt frissek maradnak.

Miért savanyú a kávé?

A kávécserje termése a cseresznyéhez hasonló piros bogyó, ennek a magját pörkölik. A jó kávé soha nem keserű! Az erős, olaszos íz a túl sötétre pörkölt vagy a készítés során megégetett kávét jelzi. A világos pörkölésű kávékból készült italok nagyon sokféle, elsőre akár meglepő ízűek lehetnek. Érdemes megkóstolni cukor nélkül, hiszen önmagukban is nagyon finomak!

Mi az a Single Origin?

Azt jelenti, hogy az italban levő kávészemek mind egy termőterületről (néha azonos dűlőről) származnak. Minden területnek megvan a maga jellegzetes ízvilága: egy dél-amerikai (például brazil) kávé nagyon más ízű, mint egy gyümölcsös-citrusos afrikai. Kérdezd meg a baristát, honnan származik a kávé, és kóstolj meg több félét, hogy megtaláld a kedvencedet!

Kávé kilátással

A Steamhouse Cafe-ban kizárólag világos pörkölésű, single origin kávékat használunk. Különleges elkészítési móddal dolgozunk, a megszokott 9–10 gramm helyett 20–21 gramm kávé kerül az eszpresszóinkba, amiket egészen rövidre, 25–30 milliliteresre készítünk. Ennek köszönhetően a kávéink ízben nagyon gazdagok, testesek, miközben a rövid (25–30 másodperces) elkészítési időnek köszönhetően „normál” koffeintartalmúak. Baristáink szívesen válaszolnak minden felmerülő kérdésre, hogy mindenki megtalálja nálunk a kedvenc italát!

 

STEAMHOUSE CAFE – Kávé kilátással a csarnok emeletén.

Nézni a Dunát, beszélgetni, olvasni,
tárgyalni, vagy „csak” inni egy jó kávét…

Budapest, Batthyány tér 5-6. I. em.
A Batthyány téri vásárcsarnokban.
Facebook: Steamhouse Cafe

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A legkülönlegesebb adventi vásárok a Háromkirályok ajánlásával

InfoPont

3+1 tévhit a reggeliről – Te követed valamelyiket?

InfoPont

Your Best Brunch – Reggelizz úgy mint egy király

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben