InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Két kihagyhatatlan filmpremier és sorozat, amiről nem érdemes lemaradnod!

  1. Jude Law főszereplésével érkezik „Pán Péter és Wendy” április 28-án a Disney+-ra

„Pán Péter és Wendy” J.M. Barrie regényének és az 1953-as Walt Disney animációs klasszikus filmjének az élőszereplős feldolgozása, ami 2023. április 28-ától látható kizárólag a Disney+-on. A David Lowery („A zöld lovag”, „Elliott, a sárkány”) rendezte a film előzetesét is, amely már most bepillantást enged az időtlen kalandba és leleplezi kedvenc karaktereinket, akiket még sosem láttunk így ezelőtt.

A fiatal lány, Wendy Darling fél elhagyni gyermekkori otthonát, majd találkozik Pán Péterrel, a fiúval, aki nem hajlandó felnőni. Testvéreivel, Csingilinggel – az apró tündérrel – és Péterrel eljut Sohaország varázslatos világába. Ott találkozik egy gonosz kalózkapitánnyal, Hookkal, és belevág az izgalmas kalandba, amely örökre megváltoztatja az életét.

A filmben szerepel többek között Jude Law („Legendás állatok: Dumbledore titkai”), Alexander Molony („The Reluctant Landlord”), Ever Anderson („A kaptár: utolsó fejezet”), Yara Shahidi („Grown-ish”), Alyssa Wapanatâhk, Joshua Pickering („A boszorkányok elveszett könyve”), Jacobi Jupe, Molly Parker („Kártyavár”), Alan Tudyk („Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet”), és Jim Gaffigan („The Jim Gaffigan Show”). David Lowery rendezte a „Pán Péter és Wendy” filmet, David Lowery és Toby Halbrooks („A zöld lovag”) forgatókönyve nyomán, ami J. M. Barrie regénye és a Pán Péter animációs film alapján készült. Jim Whitaker („Elliott, a sárkány”) producerként, míg Adam Borba („Időcsavar”) Thomas M. Hammel („Thor: Ragnarök”), és Toby Halbrooks executive producerként működött közre.

David Lowery rendező és társ-forgatókönyvíró így nyilatkozott a filmről: „A Pán Péter és Wendy” forgatása során olyan filmet akartunk készíteni, amely tiszteleg mind az eredeti J.M. Barrie-regény, mind Walt Disney animációs adaptációja előtt. Őszinte érzelmekkel, nyitott szívvel és óriási kalandvággyal szerettük volna megtölteni az élőszereplős változatot. Rendkívüli művészek százai töltöttek hosszú éveket azzal, hogy ezt a filmet a vászonra vigyék; izgatottan várom, hogy a közönség láthassa a munkájukat, részt vehessen ezen az utazáson, és új nézőpontból fedezzen fel egy örökzöld mesét.”

2. Április 26-án érkezik a „Sam – Egy szász”, a Disney+ első német saját gyártású sorozata

A lebilincselő sorozat Samuel „Sam” Njankouo Meffire, Kelet-Németország első fekete rendőrének valós történetén alapul. Bemutatja kívülállóként töltött gyermekkorát, amelyet apja meggyilkolása határoz meg, majd végig kíséri útját, miközben keresi azt a helyet, amit otthonának nevezhet, és az igazságért folytatott harcát egy mindent elsöprő rendszerrel szemben. Sam az NDK első fekete rendőréből médiaszereplővé, majd végül bűnözővé válik a német újraegyesítést követő vad években. A rendkívül érzelmes és izgalmas sorozat magával ragadó és új nézőpontból mutatja be Németországot. A „Sam – Egy szász” kizárólag a Disney+-on lesz látható, és már április 26-án elérhető lesz mind a hét epizód.

L to R: Sam (Malick Bauer) in Sam: A Saxon.

Fia születése után Sam a családja és a kelet-német rendőrségi munkája között viaskodik, karrierje egyre nagyobb feszültséget okoz a családban. November 9-e éjszakáján minden a tetőfokára hág, és amikor a fal végül leomlik, mindenki a szakadékba mered. Sam végre talál egy számára szimpatikus afro-német közösséget és a szerelem is rá lel. Amikor azonban már azt hiszi, hogy minden rendben lesz, megtámadják a bandájukat. Ezt követően Sam visszatér az immár teljesen német rendőrséghez, ahol még mindig tombol az újraegyesítés káosza. Szerelme, Yvonne bátorításával ő lesz a sokszínűségi kampány reklámarca, híressé válikés előléptetik egy különleges egységhez. Mindeközben Sam egyre frusztráltabb és csalódottabb a rendőrség miatt, ezért a saját feltételei szerint vadászik egy neonáci vezetőre. A nyomás alatt bűnözői tevékenységekkel finanszírozza a cégét, míg végül valaki meg nem hal. Sam Kongóban próbál elrejtőzni, nagybátyjánál keres menedéket, de végül nem menekülhet sorsa elől és a drezdai bíróságon köt ki.

A Disney+ valós eseményeken alapuló sorozatában mutatja be Kelet-Németország első fekete rendőrének kivételes történetét Malick Bauer, Svenja Jung, Luise von Finckh, Ivy Quainoo, Thorsten Merten, Martin Brambach, Carina Wiese és Tyron Ricketts főszereplésével.

A hétrészes minisorozat producere és showrunnere a nemzetközi Emmy®-díjas Jörg Winger (Big Window Productions), illetve producerek még Sebastian Werninger (Big Window Productions) és Tyron Ricketts (Panthertainment). Az executive producer Leslie-Alina Schäfer, a producer Naomi Marne (Big Window Productions). Az alkotók Tyron Ricketts, Jörg Winger és Christoph Silber („Nordwand”).

L to R: Schmidt (Chef) (Andreas Enke) in Sam: A Saxon.

A „Sam – Egy szász” kamerái előtt és mögött egy kivételes és sokszínű csapat dolgozik: a vezető rendezők Soleen Yusef („House Without Roof”, „Deutschland 89”) és Sarah Blaßkiewitz („Precious Ivie”), a vezető írók Jörg Winger és Christoph Silber, akik a forgatókönyvet az írói stábbal (Malina Nnendi Nwabuonwo, Toks Körner, Tyron Ricketts, Soleen Yusef és Carolin Würfel) közösen írták. Az írók Samuel „Sam” Njankouo Meffire életrajzát vették alapul a forgatókönyvhöz, amelyben a valós eseményeket fikcióval ötvözték. Malick Bauer („Frau Jordan stellt gleich”, „Wir”) alakítja a főszereplőt, Tyron Ricketts pedig Alexet, Sam mentorát, akivel együtt tapasztalja meg, hogy milyen fekete németnek lenni. A sorozatban fontos szerepet kap még Svenja Jung, Luise von Finckh, Carina Wiese, Paula Essam, Ivy Quainoo, Thorsten Merten, Martin Brambach, Nyamandi Adrian, Aristo Luis és Daniel Klare is. Az oparatőrök Stephan Burchardt és Max Preiss. A „Sam – Egy szász” a Big Window Productions és a Panthertainmentnel együttműködésben, a Disney+ megrendelésére készült. A hétrészes minisorozatot a German Motion Picture Fund (GMPF) és a Medienbord Berlin Brandenburg támogatja.

A „Sam – Egy szász” a Disney+ első saját gyártású német sorozata, amely elérhető lesz a streaming-szolgáltatáson és már bejelentették a következő német saját gyártású produkciókat is: idén érkezik a „Farm Rebellion” című dokumentumfilm-sorozat, a „The Three !!!” című lebilincselő ifjúsági kalandsorozat első sorozatadaptációja, valamint a „German House” bestseller regény azonos című filmadaptációja.

A Disney International Content and Operations csapata folyamatosan kiemelkedő alkotókkal és producerekkel dolgozik együtt, hogy kiváló minőségű saját gyártású tartalmaknak adjon teret a világ minden tájáról.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A hosszú élet titkát kutatja Chris Hemsworth

Glück Viktória

Így nézne ki 10 népszerű rajzfilmfigura a való életben

Glück Viktória

Tények, amiket biztosan nem tudtál az Oscarról

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben