InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Tudatosabb pénzügyek: mit hoz 2022 ezen a téren?

Mennyire tudatosak a hétköznapi döntéseink, ha nem a szelektív hulladékgyűjtésről, az étkezési szokásainkról vagy a választott közlekedési módunkról, hanem a pénzügyeinkről van szó?

Ha a google keresőbe beírjuk, hogy újévi fogadalmak, akkor így, a melegebb évszakokhoz közeledve egyrészt azt fogjuk látni, hogy nem igazán aktuális már a kérdés, másrészt azt, hogy bizony, vannak dolgok, amik nem változnak… Holnaptól/a jövő héttől/az új évtől a többség jobb erőnlétet, egészségesebb életvitelt, jobb kapcsolatokat és jobb önértékelést szeretne. Összegezve, mind azt szeretnénk, ha minden jobb lenne: egy jobb életre vágyunk.

A Világ, amiben élünk

Egy elég jó élet elképzelhetetlen, egy elég jó környezet nélkül – ezért pedig sokkal, de sokkal többet tehetünk, mint az elsőre gondolnánk! Nem elvárható a társadalmunk minden tagjától, hogy önkénteskedjen valamelyik civil szervezetnél, egy másikat rendszeresen támogasson az adományaival, azt viszont bárki megteheti, hogy felelős döntéseket hoz a mindennapjaiban. Ezt pedig érdemes lehet a ma rendelkezésünkre álló lehetőségek birtokában továbbgondolni, és a közlekedésünk, fogyasztásunk és szokásaink után a pénzügyeinkre is kiterjeszteni.

Aki például olyan bankban tartja a pénzét, ahol abból jó dolgok épülnek, ahol a kizsákmányoló gyakorlatok támogatása helyett Világot jobbító dolgok jönnek létre, máris sokat tett azért, hogy közös otthonunk egy mind-
annyiunk számára jobb, biztonságosabb és fenntarthatóbb hely lehessen.

A MagNet Bank ügyfelei például olyan, speciális döntési jogok birtokába kerülnek számlanyitásuk, vagy betéteik elhelyezése révén, melyekkel a konkrét rendelkezések szintjén határozhatják meg, milyen célokat, szervezeteket kívánnak támogatni, de a bank hitelbírálati szempontjai között is komoly szerepet kap az egyes projekcélok társadalmi és környezeti hasznossága. Értékalapú bankként ez nem csak az ügyfelek önrendelkezése miatt fontos a szervezet számára, hanem azért is, hogy egyre többen hozhassanak tudatos, megalapozott, értékalapú döntéseket akkor is, amikor a pénzügyeikről van szó: hogy közös tudásunk legyen az a tény, miszerint a bankolás sokkal, sokkal többről szól, mint az anyagiak.

Az élet, amit és ahogy élünk

A számunkra megfelelő pénzintézet kiválasztásakor amire hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet fordítani, az sokszor a portfólió; vajon amellett a szolgáltatás mellett, ami miatt az adott bankot választjuk, elérjük majd a későbbiekben felmerülő igényeinket is kiszolgáló termékeket, kínálatot, konstrukciókat..? Vagy még eggyel tovább gondolva a kérdést: rendelkezhet a választott pénzintézetünk olyan ajánlattal, amiről nem is
gondoltuk, hogy szükségünk lehet rá, mégis, komoly előnyt biztosíthat számunkra?

Célok, nyomasztás nélkül

A MagNet kínálatában megtalálható Apránként Program sokak számára ilyen lehet. Egy új év pénzügyi
tervezésekor jellemzően kétféle kiadással számolunk: vannak azok a költségek, amik nem várhatnak tovább (például egy egyre többször elromló háztartási gép cseréje, vagy egy olyan beszerzése, amivel a jövőben hatékonyabban spórolhatunk), és néhány olyan, ami jó lenne, ha beleférne, de nem vagyunk benne biztosak, hogy elő tudjuk majd teremteni a fedezetét.A legtöbb pénzintézet erre a célra hiteleket ajánl, melyek megtalálhatóak a MagNet kínálatában is, de lássuk be: egy utazás, vagy egy esküvő megélését nagyban befolyásolhatja, hogy azt meglévő forrásokból, vagy későbbiekben megfizetendő tartozásból fedezzük.

Az Apránként Megtakarítási Program egy virtuális malacpersely: minden egyes bankkártyás vásárlásod összegét felkerekítik az általad megszabott mértékben (10, 100, vagy 1000 forintra), és az így keletkező különbözetet ebbe gyűjtik Neked.
Ehhez hozzáférhetsz egy általad, előzetesen megadott időszak végén, de szükség esetén akár azt megelőzően is, igény esetén pedig meg is hosszabbíthatod a gyűjtési időszakot.
Ha éppen nincs konkrét célod, amire gyűjtenél, akkor pedig használhatod biztonsági tartaléknak, vagy egy későbbi, meglepetés-ajándéknak magadtól magadnak!
Válassz az idei évre olyan pénzintézetet, mely ehhez segíthet hozzá: amitől jobban érezheted magad a mindennapjaidban a biztosított szolgáltatások, és a képviselt értékek okán is!

Szerző: Nagy Viktória

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Nyerd meg a MagNet Bank ajándékcsomagját!

Glück Viktória

Kezdd az új évet pénzügyi nézőpontváltással; nyiss számlát közösségi bankban!

Glück Viktória

Mind a 40 ezer ügyfele nevében ültet egy fát a MagNet Bank

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben