InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Mind a 40 ezer ügyfele nevében ültet egy fát a MagNet Bank

A klímaváltozásra válaszként újabb, immár negyedik faültetésére készül a MagNet Bank. Ezúttal azonban úgy döntött, nem aprózza el: a következő két év során mind a 40 ezer ügyfele nevében ültet egy-egy fát. Az első célterület az Ócsai Tájvédelmi Körzetben lesz. Az akció sikerét az Erdőmentők Alapítvány szakmai támogatása garantálja. Az ültetést novemberre tervezik, s mivel munka lesz bőven, önkéntesek jelentkezését is várják.

Erdőméretű területet ültetnek be facsemetékkel
Két év alatt 40 ezer fát ültet el 40 ezer ügyfele nevében a MagNet Bank. A faültetés első ütemében 20 ezer fa kerül az Európa szerte egyedi társulásoknak otthont adó Ócsai Tájvédelmi Körzetbe. A kétéves, 50-80 centiméteres, őshonos kocsányos tölgyek szakszerű elültetését, öntözését és gondozását az Erdőmentők Alapítvány felügyeli.

Mit jelent valójában 40 000 fa?
Nehéz elképzelni mekkora területet foglal el 40 ezer fa, ám ha 15 focipályát egymás mellé rakunk már érzékelhetjük a nagyságát, ha sorban ültetnénk el őket körbe érnék Pestet. Ennél azonban sokkal fontosabb az, hogy a faültetésnek milyen hatása van környezetükre, a mindennapi életünkre. Ennyi fa például, annyi oxigént képes megtermelni, amennyi szükséges Dunakeszi, Szigetszentmiklós, Cegléd, Baja, Salgótarján, vagy éppen Pápa teljes lakosságának légzéséhez. Életük során annyi szén-dioxidot tudnak megkötni, amennyit 25 millió autó 1000 kilométer megtétele alatt kibocsát, a már nagyra nőtt példányok pedig évente 100 vagon port szűrnek ki a levegőből.

A faültetés pontos részleteiről hamarosan külön eseményt hoz létre a bank a Facebook oldalán, ide várják az önkéntesek jelentkezését is.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Kezdd az új évet pénzügyi nézőpontváltással; nyiss számlát közösségi bankban!

Glück Viktória

Vedd észre a pluszt: indul a MagNet Bank segítő bankkártya kampánya

Glück Viktória

Tudatosabb pénzügyek: mit hoz 2022 ezen a téren?

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben