InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

4+1 tipp – Hogyan válasszunk kanapét?

Andrea Piacquadio fotója a Pexelsről

Ha már eldöntöttük, hogy nem ülőgarnitúrát vagy sarokkanapét, hanem egyenes kanapé veszünk, akkor érdemes az alábbi dolgokra figyelnünk:

1. Nézzük meg, hogy mekkora terünk van a bútor elhelyezésére. Akkor optimális, ha a választott kanapé nem veszik el a térben, de nem is nyomja agyon azt.

2. Határozzuk meg, hogy milyen funkcióknak kell megfeleljen. Csak ülnénk rajta vagy néha vendégágynak is használnánk, netalán minden nap azon is aludnánk.

3. A szivacsos vagy a rugós változatot részesítjük előnyben? A szivacsos kanapék legtöbbször keményebb ülőfelületet biztosítanak. Napjainkban már vannak nagyon jó minőségű szivacsok is, de a rugós kanapék általában hosszabb élettartamúak. A két legelterjedtebb rugótípus a hullám-, és a bonell rugó.

4. Milyen szövet legyen a bútoron? Általában rengeteg kárpit közül választhatunk. A legfontosabb jellemzői a kopásállóság (martindale) és a bolyhosodás (pilling). Ezek legtöbbször fel vannak tűntetve a szöveteken, így nagy segítséget nyújtanak a választásban. Vannak úgynevezett vízlepergetős kárpitok, amelyek  gyermek vagy házikedvenc mellé kimondottan jó döntésnek bizonyulhatnak. A bútorszövet színének választása már sokkal szubjektívebb, de egy sötétebb, kisebb szobába célszerű világosabb kárpitot választani.

+1. Amennyiben nagyobb térrel rendelkezünk és szeretjük a nagyobb ülőmélységű, pihenős kanapékat, akkor a COLOSSUS kanapé lehet az idális választás. Érdekessége, hogy a 230*190 cm-es kanapé egy óriási, 190*230 cm-es fekhellyé nyitható, ezzel szinte egyedülálló a piacon. Természetesen ágyneműtartót is kapott. A teljes ülő-, és fekvőfelület bonell rugózattal készül, amin egy 3 cm-es fedőszivacs található. Temérdek szövettel rendelhető, többek között vízlepergetős és égéskésleltetett kárpitokkal is. A kanapé ráadásul hazai, kisszériás kárpitosműhelyben készül és lehetőség van egyedi méret rendelésére is – mondta Juhász Mátyás, az Alpha bútor XIII. kerületi üzletvezetője.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben