InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódInfoPont

4 egyszerű és okos tipp, ha kicsi a nappali

Egy kisméretű nappali berendezése kihívásokkal jár, de pár apróbb trükk a szakértőktől, és máris mutatós lesz a szoba, arról nem is beszélve, hogy sokkal nagyobbnak fog érződni a helyiség!

1. Kezdjük a legtöbb helyet foglaló bútorral

Először azt kell eldönteni, hová is kerüljön a kis nappali legnagyobb bútordarabja, a kanapé. A következő lépés pedig az, hogy hová kerül ehhez képest a tévé. 

A kanapé trükkös darab, mivel mindig nagyobb helyet foglal el a térből, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. A legnagyobb bútordarab a leghosszabb falszakaszra kerüljön, és ilyenkor, ha lehetséges, érdemes 10-15 cm-t hagyni a faltól. Ettől az apró, de jelentéktelenek tűnő trükktől máris szellősebb lesz az összkép.

shutterstock_1465769324-e1654002155712.jpg

2. Játék a lábakkal

A kanapénak nyugodtan lehetnek akár láthatatlan lábai is. Ha ugyanis mellé filigránabb, vékony lábakkal rendelkező dohányzóasztalt vagy fotelt helyezünk, a tér még mindig könnyed marad. 

Ugyancsak növelhetjük a kis nappali térérzetét, ha lábak nélküli médiaszekrényt választunk, és azt fúrjuk fel a falra, így szabadon hagyva alatta a padlót – ezáltal máris sokkal nagyobbnak érzékeljük a teret, mint amekkora az a valóságban. 

Ha adott a lehetőség, rögzítsük a falra a tévét, és rejtsük el a kábelezést. Így nem terheljük a teret a „földhöz ragadt” berendezésekkel.

shutterstock_1894377529-e1654002160998.jpg

3. Kerekded idomok

A kis tereknek jól áll, ha sok kerekded vonalvezetést alkalmazunk, mert az ívek mindig szépen vezetik a tekintetet. Kerekded lehet kisebb vagy nagyobb bútordarab, a festés vagy dekorációs tárgyak. Ráadásul így kevesebb lesz a kiálló sarok, amelyekbe beleütközhetünk. Jó ötlet, ha a kanapé vagy a fotel mellé kerek, nagyjából 40 cm átmérőjű lerakóasztalokat helyezünk. 

shutterstock_2055828128-e1654002171371.jpg

4. Sarkok

A kanapéval átellenben, a szőnyeg másik sarkán mindig jól mutat egy fotel. Mellé tehetünk lerakóasztalt és állólámpát, és ha van a közelben konnektor, akkor egy egészen komplett és hívogató pihenősarkot alakíthatunk ki olvasásra, vendégfogadásra, relaxációra. 

A kanapé oldalán, a sarokban mindig jól mutat egy magas, karcsú vagy apróbb növény állványra állítva, amellyel felfelé vezetjük a tekintetet.

shutterstock_1009643335-e1654002339818.jpg

Ha a terveid már megvannak a tökéletes nappalihoz, de még van pár szakmai kérdésed a felújítást illetően,  keresd bátran Mapei szaktanácsadóit.

(Forrás)

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben