InfoPont Ajánló Magazin
Szórakozó

2020 – A sorozatok éve

A Kívülálló / The Outsider
#PszichoHorror

A Stephen King regénye alapján készült sorozat nem hiába kapja a legjobb értékelést a nevesebb kritikai platformokon: nem mindennapi kamera mozgások, belassítás, hangtalan bevágások esztétikailag és dramaturgiailag is egyedivé teszik a Kívülállót. Természetesen a pszicho-horror világára hajazó alkotás sok misztikumot is tartogat, ugyanakkor rendesen gondolkodásra bírja a nézőt.
Az alaptörténet egy gyerek gyilkossághoz köthető, ahol a tettesről kiderül, lenyomozhatatlan, hiszen hiába vannak emberi vonásai, végső soron mégiscsak inkább egy démoni lényre hasonlít. Olyan színészek tűnnek fel, mint a fantasztikus nyomozó, Ben Mendelson, az egyszerre démoni és emberi Jason Bateman, vagy a megtört anyukát játszó Julianne Nicholson. Igazi must have!

 


Az Új Pápa / The New Pope
#Misztikus

Nehéz is lenne az angol komiszfiút kihagyni, főleg, ha ezúttal papruhában mustrálhatjuk a vásznon! Az ifjú pápa (2016) folytatása, amelyben Jude Law is újrajátssza korábbi szerepét – új produkcióként is felfogható, hisz egyrészt az eredeti sorozat óta már négy év eltelt, másrészt a főszerepet, a címbeli új pápát itt már John Malkovich játssza. Az új pápa folytatja és még inkább kiélezi az első évad legnagyobb truváját, miszerint a pápa nem fogadja el a neki kijelölt szerepet, inkonvencionális módon használja a hatalmát, és az istentagadás határáig megy el a hittel való birkózás során. Továbbra is a pápa ellentmondásossága, megfejthetetlensége, titokzatos aurája áll a középpontban, miközben a változásra való képességére is újabb példákat kapunk.

 


Westworld 3
#Futurisztikus

Sokaknak nem kell bemutatni a sorozatot, hiszen aki nem is látta, bizonyosan fülébe került az androidok világát bemutató, rendkívül erőszakos, de minden érzéket felcsigázó széria, mely Lisa Joy és Jonathan Nolan keze munkáját viseli magán. Nemrég tudhattuk meg egy cloud alapú teaser bemutatásával, hogy március közepén ismét láthatjuk az újabb, egyben utolsó évadot a Westworldből. És hogy mi a következő állomás? Egyrészt elszakadunk a tematikus parktól, mely oly sokáig volt  vérfürdő és színlelés helyszíne, és beléphetünk az ultramodern Új világba, mely itt Los Angeles elit köreit és az azzal járó szintúgy futurisztikus képi megjelenést vonja maga után. Azt a zseniális alkotópáros már elkotyogta, nem fogják túlbonyolítani storyline-t, viszont előre aligha tudjuk megjósolni a történet alakulását, hiszen a kinti világban kontrollálhatatlan irányt vesznek majd az események. Az alkotók olyan színészeket hoztak utánpótlásként, mint Aaron Paul, Kid Cudi, a francia Vincent Cassel, vagy Lena Waithe. Can’t wait!

 

Golács Réka Emese

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Könyvekből készült sorozatok, melyek biztosan magukkal ragadnak

InfoPont

Csatlakozz a Peace One Day globális digitális eseményéhez a Béke Világnapja alkalmából!

Szabó Ildikó

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben