InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Zene Neked – A könnyűzene hazai sztárjaival és az amerikai jazz legendás alakjaival köszöntik a nyarat

Mint azt már megszokhattuk, a Müpa idén is arra készül, hogy a hazai könnyűzene legkedveltebb csapatainak felvonultatásával hivatalosan is megnyissa a nyarat. A Hey, June! fesztivál mellett idén a jazzrajongók legnagyobb világsztárjait is megtalálhatjuk az évadot búcsúztatók sorába.

Aki a magyar underground világát figyelemmel kíséri, annak garantáltan ismerősen cseng Egyedi Péter neve, aki nem csak az Óriás, az Annabarbie vagy az Isten Háta Mögött oszlopos tagjaként, de szólóénekesi ambícióiról is egyre ismertebb. A 2021-ben megjelent Mmamt II című lemez Egyedi Péter szólóprojektje, amelynek egyszálgitáros, kissé elektronikus hangzásvilága most nagyzenekari kísérettel egészülnek ki.

Szabó Benedekék rajongótábora is készülhet egy koranyári bulira, hiszen a Galaxisok csapata fergeteges koncertre készül a Fesztivál Színházban. A twee pop, bossa nova, tropicalia, soukous, perui folk, shoegaze, pszichedelikus rock stíluselemeiből egyaránt táplálkozó számaik közül ez alkalommal a tagok személyes kedvenceit hallhatja a közönség.

A számtalan formációból ismert gitáros-billentyűs páros, Mike Gotthard és Szebényi Dániel még az egyetemen ismerkedett meg, de az azóta eltelt tíz év alatt tekintélyes zenei termést tudhatnak maguk mögött. Ennek az intenzív pályaszakasznak a legkiemelkedőbb és számukra legkedvesebb darabjait vonultatják fel június 23-ai koncertjükön.

Lee Ritenour és Dave Grusin két igazi világklasszis, akik az elmúlt fél évszázadban jelentős nyomot hagytak az amerikai jazzéleten. A rangidős, Dave Grusin minden idők egyik legtermékenyebb és legnevesebb filmzeneszerzője és a GRP lemezkiadó társalapítója, amelynek számtalan fúziós jazzalbum köszönhette megjelenését. A páratlan virtuozitása miatt Captain Fingersnek is nevezett Lee Ritenour olyan nagyágyúkkal dolgozott együtt, mint Aretha Franklin, Barbra Streisand, a Pink Floyddal vagy a Simon & Garfunkel duó.

Ha jazzlegendákra gondolunk, akkor elsők közt jut eszünkbe a világ egyik legismertebb jazzénekese, Kurt Elling ikonikus alakja, aki ez alkalommal Charlie Hunter gitárossal készült SuperBlu című albumát hozza el a magyar közönségnek, ezzel mind a groove, funk és hiphop kedvelőinek, mind a Kurt Ellingre jellemző jazzes lüktetés szerelmeseinek örömet szerezve.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Дeva és az Analog Balaton különleges videóban mutatja be, hogyan lesz élő az elektronikus zene

Glück Viktória

Minifesztivállal tér vissza a Budapest Parkba a Margaret Island

Glück Viktória

40 éve tart a bál – idén negyvenéves Pál Utcai Fiúk

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben