InfoPont Ajánló Magazin
KikapcsolóKult

Walk Alone című számával búcsúzik a közönségtől a Mongooz and the Magnet

A norvég-ír-magyar tengelyen mozgó Mongooz and the Magnet 2014-es fennállása óta rengeteg elismerést tudhat maga mögött, a hazai színtéren kívül többek közt felléptek már az Észak és Dél-Korea közötti demilitarizált zónában, de játszottak a szerbiai EXIT  Fesztiválon, a német Reeperbahnon vagy az észt Tallinn Music Week-en is. Most azonban úgy döntöttek, hogy barátságban és tisztelettel tesznek pontot a történetük végére, és külön utakon folytatják zenei karrierjüket. Ian O’Sullivan, a zenekar egyik frontembere erről a következőképp mesél:

“A nyár végén beszéltem erről először a többiekkel. Azt éreztem, hogy itt az ideje a saját utamat járni, és a szólókarrieremre koncentrálni. Az elmúlt időszakban annyira bizonytalanná vált a turnézás, meg úgy általában a zenészlét, főleg nemzetközi szinten, hogy egyszerűen belémhasított a felismerés, hogy nem várhatok tovább ezzel. Egy zenekar olyan, mint egy gyerek vagy egy kisállat, folyamatosan 100%-os elköteleződést igényel.  Az utóbbi időben viszont azt éreztem, nekem ez nem megy mindkét fronton. Ugyanakkor az életem egyharmadát a zenekarral töltöttem, és imádtam minden percét, ezért egyelőre nagyon félelmetes belegondolni, hogy ezt most magam mögött hagyom. De Magnusban is rengeteg érdekes ötlet lapul még, és biztos vagyok benne, hogy bármi is sül ki belőle, az nagyon izgalmas lesz.”

A dobos, Háló Gergő hozzáteszi:

“Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már Ian bejelentése előtt is sokat beszélgettünk egy lehetséges re-branding (*re-banding) lehetőségéről, pusztán azért, mert a 8-9 év alatt, amióta Ian és Magnus együtt zenélnek, jelentős tagcseréken és zenei átalakuláson ment keresztül a formáció. Ezek után mondhatnánk azt is, hogy Ian kiszállása csupán alibi egy már ideje érlelődő döntés meghozatalára. De azért mégis egy kicsit többről van szó: a Mongooz and the Magnet – még az én fejemben is – valójában Magnus és Ian együttállása. Ez innentől pedig identitáskérdés. Azt hiszem, senki nem szeretne egy fél zenekarban játszani.”

A srácok utolsó közös munkája tehát a Walk Alone című kislemez, ami ugyan még jóval a feloszlás gondolata előtt született meg, most talán egy új megvilágításba kerül. Zeneileg a Mongooztól szokatlan módon előtérbe kerülnek a pszichedelikus hatások és a szintetizátor. Szövegét tekintve pedig a kapcsolatokról szól, és hogy milyen az, ha az ember kiáll magáért. Vagy éppen nem. Jelen van benne a szeretet, de a félelem is, illetve az érzés, amikor valakihez közel állunk, de mégsem látjuk őt tisztán. Magnus a következőképp mesél róla:

“Amikor néhány éve elkezdtem írni ezt a dalt, akkor azt gondoltam, hogy egy újfajta zenei irány kezdete lehet. A sors iróniája, hogy végül a befejezést jelenti számunkra. Talán pont ez volt az a jel, amire vártunk. Rengeteg lenyűgöző élményen vagyunk túl, és sok nagyszerű dolgot vittünk véghez. Egyszer minden jónak vége szakad, és azt éreztük, mi most érkeztünk el erre a pontra, együtt.”

Ian tehát a továbbiakban O’SULLIVAN nevű szólóprojektjére koncentrál, míg a többiek (Magnus Måløy, Hálóg Gergő és Csiki Áron)  más néven, friss lendülettel vágnak bele az új zenekaruk jövőjébe. A Mongooz and the Magnet történetének tehát itt most vége, de egyáltalán nincs ok a szomorkodásra. A közönségüktől pedig a tervek szerint 2022-ben, egy különleges koncerttel köszönnek el végleg.

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Ez történik, ha összeeresztünk egy népdalénekest, egy trappert, egy maszkos producert és az X-faktor műsorvezetőjét

Glück Viktória

“Nem mindig tudunk elmenekülni az elől, ahonnan jöttünk” – új videóval jelentkezik O’SULLIVAN

Glück Viktória

Különös főszereplővel készült O’SULLIVAN új videója

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben