InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódKiemelt tartalom

Viszlát szem alatti karikák!

Sokunkat érintő probléma a szem alatti sötét karika, melynek számos oka lehet. Közrejátszhatnak genetikai tényezők, hogy mit hoztunk, örököltünk szüleinktől, azonban leggyakrabban mégis inkább a fáradtságot és a kialvatlanságot okolhatjuk. Számtalan módszer létezik a karika kialakulásának megelőzésére, viszont rohanó világunkban nehezen kivitelezhető az ideális 8 óra alvás.

Jégzseléket lehet már kapni a drogériákban, ezek a szem puffadtságát hivatottak visszaszorítani, de a sötét karikák ellen vajmi csekély vigaszt nyújtanak.

Csodaszer tehát nem létezik!

Viszont vannak olyan smink termékek, amik, valljuk be őszintén, sokszor kihúznak minket a bajból! Ez esetben is megoldást nyújthat egy folyékony állagú korrektor.

De milyen is a jó korrektor?

A kérdés pontosan így hangzik: Milyen a számunkra megfelelő, jó korrektor? Hisz minden nő más és más. Ami nekünk beválik, az lehet, hogy másnak egy fabatkát sem ér. Éppen ezért nehéz általánosítani. Mi a nekünk tetszőkből mutatunk egy párat, különböző pénztárcákra szabva.

 

Bourjois Healthy Mix corrector 2499.-Ft

Maybelline Instant Anti-Age the eraser eye folyékony corrector 2299.-Ft

 

Érdemes színben az alapozónk színétől egy hajszálnyival világosabbat választani. Olyan kis árnyalatkülönbségre gondolunk, mely szinte szabad szemmel alig észrevehető. Hisz, ha túl világosat választunk, könnyen természetellenes hatást érhetünk el.

Hiába érezzük úgy, hogy nagy mennyiségű korrektorral jobban eltűnik a karika, ebben is kerüljük a túlzásokat, mert könnyen egy másik problémát idézünk elő vele.

A mi véleményünk az, hogy inkább ne fedjük el teljesen, de a ráncokba ne üljön be, mert többet ártunk vele, mint segítünk.

Okos belátással, ebben is kell némi kompromisszumot kötni. Meglehetősen lehangoló látvány, amikor a sok korrektor kedvesen befészkeli magát a bőr apróbb ráncaiba. Ne kapjunk a sötét karikák helyett látványos ráncokat.

Otthon mindenki nyugodtan használhatja a kezét a korrektor felviteléhez. A mutatóujjunkra tegyünk egy pár cseppet belőle, és finom, apró, ütögető mozdulatokkal egyszerűen halványítsuk, vagy szerencsés esetben, tüntessük el a sötét karikákat. Ezután persze fixálnunk is kell a művünket. Púderrel vékonyan, ecset segítségével, gyengéd, simogató mozdulatokkal húzzuk át a területet. Egyre figyeljünk, hogy az ecsettel az előzőleg felvitt anyagot ne húzzuk le. Inkább igyekezzünk a púderrel “megtapasztani” azt, és nem eltávolítani.

Vannak nők, akiknek olyan erősek a sötét karikái, hogy a korrektor felvitele után úgy

érezhetik, hogy inkább kiemelték, mintsem eltüntették őket. Nekik találták ki a kozmetikai cégek az 5 színből álló korrektor palettát. Ebben az esetben, ebből a narancs, rózsaszín, illetve lila színt bázisként felhelyezve, semlegesítjük az eredetileg barnás, lilás árnyalatot. Ezt mindenki maga kell, hogy megtapasztalja, hogy neki a háromból melyik halványítja jobban a problémás területet. (van erre egy szabály, de kár ezzel gúzsba kötni bárkit is, mert ez is egyénenként eltérhet, hogy kinek hogyan reagál a bőre.) A színes korrektorral megteremtett semleges bőrfelszínre már bátran alkalmazhatjuk az előbb leírt lépéseket.

 

Catrice korrektor készlet 1159.-Ft

Urban Decay Naked Skin Colour Correcting 7584.-Ft

 

Apró trükk, hogy semmi se vesszen kárba: az ujjunkon maradt korrektorral finoman, leheletvékonyan húzzuk át a szemhéjunkat is. Ez mindenkinek egy praktikus megoldás, hisz ha alaposan szemügyre vesszük a szemhéjunkat, láthatjuk az apróbb hajszálereket, piros, illetve sötét foltokat. Amint a szemhéjunkat is a bőrünk színével megegyező tónusba hozzuk, látványos változást érhetünk el. Makulátlan bőrt kapunk, élénk, derűs tekintettel.

 

Sminkre fel!

Jó sminkelést kíván a Smink Labor csapata, Herendi Viki és Huszerl Barbara

www.sminklabor.com

www.facebook.com/sminklabor

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Sminklabor

InfoPont

Már a fürdőszobában is helyet kér a „kisfekete”

Glück Viktória

SminkLabor – Mennyi az elég? És mennyi a sok?

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben