InfoPont Ajánló Magazin
AjánlóInfoPont

Virágba borul a Vörösmarty tér Húsvéti vásár Budapest szívében: nyit a Vörösmarty Tavasz

Húsvéti vásárral köszönti a tavaszt Budapest ikonikus tere, a Vörösmarty tér. Március 30-tól április 16-ig várja látogatóit a Vörösmarty Tavasz, ahol gasztronómiai és kézműves kiállítók ínycsiklandozó étkei és minőségi portékái, változatos zenei programok és számos üdítő látványosság: többek között a tavaszi megújulást szimbolizáló, lugast idéző szelfipont, a téren virágoskertként pompázó, húsvéti díszítések sokaságát kínáló dekorációs pont, a gyermekeknek pedig kézműves ház teszik teljessé a vásári élményt.

A Vörösmarty tavasz mindezek mellett egyfajta programközponttá is válik: kommunikációs felületei folyamatosan tájékoztatnak a rendezvény partnerei, a Bartók Tavasz, a Városliget és a Magyar Zene Háza, illetve a szentendrei Skanzen éppen elérhető szabadidős programjairól.

Színes, vidám forgataggal, a tavasz illataival és ízeivel, a megújuló természet felpezsdítő energiájával tölti meg Budapest szívét a Vörösmarty Tavasz, a belváros legújabb húsvéti vására.

Kivirágzik a Vörösmarty tér

Március 30 és április 16 között tavaszi dekoráció frissíti fel a Vörösmarty tér meghatározó pontjait. Majd ötszáz méter hosszú virággirland, valamint több ezer darabból álló virágdekoráció díszíti a teret, de karakteres színfolt lesz a látogatót szelfire csábító, virágos lugas és az a szemet gyönyörködtető, virágoskertként díszelgő kiállítópont is, ahol kedvező áron, bárki beszerezheti az otthonra szánt húsvéti dekorációt és persze a virágokat is.

A virág-pompa mellett a tér grandiózus látványosságának ígérkeznek a szentendrei Skanzenből érkező óriásbútorok is. Szentendre hagyományőrző múzeuma ráadásul aktivitásokkal is jelen lesz: április első és harmadik hétvégéjén a Vörösmarty téren is megnyitja kapuit, hogy tavaszváró, húsvéti kézműveskedéssel és játékokkal várja az ideérkezőket.

Változatos programok gyerekeknek és felnőtteknek – a téren és azon túl

A vásár kulturális programokkal is csábítja a látogatókat. A téren napi rendszerességgel élőzenei produkciók szórakoztatják majd a Vörösmarty Tavasz közönségét: hallható lesz hagyományos népzene és a modernebb utcazene is, szombat délutánonként és húsvét pénteken pedig gyerekeknek szóló bábelőadások kerülnek műsorra.

A kisebbek számára kézműves ház nyújt további programokat a tartalmas időtöltéshez. Kreatív foglalkozások tucatjai közül lehet majd válogatni, amelyek a hagyományos, húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan mindig más és más mesterségbe engednek betekintést.

Helyszíni attrakciói mellett a rendezvény egyfajta kiindulópontja is lesz a téren kívüli kulturális és szabadidős tevékenységeknek. Lüktető programközpontként folyamatosan tájékoztatást nyújt kommunikációs felületein a látogatóknak a Bartók Tavasz, a szentendrei Skanzen, a Városliget és a Magyar Zene Háza programkínálatáról.

Kulináris kalandok, minden pénztárcához igazítva

A színes, tavaszi forgatag elmaradhatatlan szereplőiként több mint 60 kiállító várja a vásározókat. A kézműves pavilonokban több ezer népművészeti és kézműves portéka – többek között művészi kerámia kompozíciók, kovácsoltvas alkotások, üvegművészeti darabok és dizájner ékszerek – közül válogathatnak a vásárfiát kereső látogatók.

Természetesen gasztronómiai élményekből sem lesz hiány. Nyolc minőségi kiállító készíti ínycsiklandozó étkeit, a kínálatban a hagyományos, vásári fogások mellett megtalálhatók lesznek a Húsvét klasszikus ételei, a böjti menü egyes elemei, de lesz többek között sörrel locsolt ropogós malac csülök, ropogós nyúlcomb, rozmaringos-narancsos bárányborda és paella tenger gyümölcseivel, valamint sous vide fűszeres tarja is a látogatók tányérjára kerülhet.

A szervezők gondoskodtak arról, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájához illő étkeket. A nagyétvágyúaknak szánt, „Grande” adagok mellett olcsóbb „Classic” adagok is elérhetőek lesznek. És ez még nem minden: a gasztrópontok mindegyike naponta 3 db előre rögzített, étlapon szereplő egytálátelt fog kínálni, egységesen 1500 forintos áron.

Vörösmarty Tavasz március 30 és április 16 között Budapesten, a Vörösmarty téren

Web: vorosmartytavasz.hu

A Vörösmarty Tavasz nyitvatartása:

Pénteken és szombaton 11.00-22.00

Vasárnaptól csütörtökig 11.00-21.00

A Kézműves ház nyitvatartása:

Hétköznap 16.00-20.00 Hétvégén: 11.00-20.00

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben