InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Világhódító magyar illóolajok – 100% egészség, 100% magyar

A világpiacon meredeken növekszik az igény a kiemelkedő minőségű, teljes mértékben természetes alapanyagú, kíméletes gyártási eljárással készült illóolajok iránt, ám a jelenleg forgalmazott termékek zömét szintetikus összetevőkből állítják elő.

Ezt ismerte fel a Grapoila márkanevű növényi olajokat gyártó cégcsoport. A GINOP Plusz pályázat keretében 183 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatásból megvalósuló projekt keretében a Future Plastik Kft. kiemelkedő minőségű, hazai gyártású illóolajok előállítására és világpiaci bevezetésére vállalkozott.

‘Zero waste’ technológia

A Grapoila termékek gyártása során keletkezett minden melléktermék 100%-ban hasznosításra kerül, semmi nem vész kárba.

Már a kezdet kezdetén, a cégalapításkor fontos volt számukra a környezetvédelem. Egy természetes alapanyagokból, kitűnő minőségű, teljes értékű élelmiszer gyártásának az ötletével együtt feltett szándékuk volt értéket teremteni abból, amit mások kidobásra ítéltek. A szőlőtörköly a borászatok hulladéka, korábban maximum állati takarmányozásra használták, ők mégis a kincset érő, kiváló élettani hatású, minőségi olajat rejtő szőlőmagot láttak meg benne több mint 10 évvel ezelőtt. Ezzel az első alapanyaggal kezdődött a Grapoila hidegen sajtolt olajok Zero Waste ‒ azaz hulladék nélküli – gyártása.

A „Zero Waste” gyártással csökkentik az ökológiai lábnyomot, környezettudatosabbak, ugyanakkor a költségeket is csökkenteni tudják.

100% természetes – 100% egészséges

A hidegen sajtolás kizárólag mechanikai eljárás, melynek során az alapanyagok természetes, értékes összetevői teljes mértékben megőrződnek.

Meggyőződésük, hogy a természetes összetevőből álló, vegyszermentesen előállított élelmiszerek a minőségi táplálkozás alapkövei. A sajtolásnál az olajtól elváló szárazanyag, a pellet megőrlésével kapott gluténmentes maglisztek is igen gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban. Kitűnő, természetes, növényi rost- és fehérjeforrások, ugyanakkor szénhidrát- és zsírtartalmuk igen alacsony. A tökmagliszt proteintartalma például közel 70%, ráadásul aminosav-összetétele is szinte tökéletes.

A gyártásánál is a legfőbb szempont, hogy csak természetes összetevőket tartalmazhatnak. Az OMÉK 2019 terméknagydíjas Grapoila Gourmet Mustárszószok esetében például a Zero Waste gyártás során keletkezett mustármagiszapból készített természetes emulgeálót használnak fel az élelmiszeriparban általánosan elterjedt ipari emulgeálószerek helyett.

A Grapoila natúrkozmetikum család is újabb és újabb – kizárólag természetes anyagokat tartalmazó – tagokkal bővül. A kozmetikumok minden esetben igen magas százalékban tartalmazzák fő hatóanyagaikat, a hidegen sajtolt olajokat, melyek világszerte keresett, rendkívül jó bőrápoló és bőrmegújító hatással bíró kozmetikai olajok.

Hazai beszerzés – hazai gyártás

A Grapoila termékek gyártásához az alapanyagot elsősorban hazai termelőktől vásárolják. A feldolgozást ‒ a nyersanyag beérkezésétől a csomagolásig ‒ saját üzemükben végzik, három magyarországi telephelyen.

A Grapoila termékek gyártásához használt nyersanyagokat elsősorban hazai termelőktől, illetve az európai unióból igyekeznek beszerezni, hiszen a minőségi alapanyag alapvető fontosságú a minőségi termékek előállításához. A legtöbb termelővel személyes kapcsolatot ápolnak, időnként a termesztés teljes folyamatát nyomon követik. Azzal, hogy a beszerzéssel a hazai, illetve térségbeli termelőket részesítik előnyben, nem csak a minőséget biztosítják, legalább ilyen fontos szempont a hazai gazdaság, a helyi termelők támogatása.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Amit nem tudtál a tudatos gyermekvállalásról

Glück Viktória

Egészséges fogások húsvétra – azoknak, akik már belevágtak…

InfoPont

Olajokkal a szépségért és egészségért

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben