InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomKikapcsoló

Véget ért a 30. FeHoVa kiállítás

Véget ért a jubileumi 30. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás. Hogy az esemény iránt továbbra is nagy az érdeklődés jelzi, hogy az elmúlt évhez hasonlóan, idén is több mint 38 ezren látogattak ki a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.

Fotó: Hungexpo

A FeHoVára, a régió vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobbtalálkozójára 12 országból és itthonról 200 kiállító hozta el újdonságait.

Fotó: Hungexpo

Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatója a kiállítás megnyitóján emlékeztetett arra, hogy a FeHoVa milyen fontos szerepet tölt be a hazai vadászok, horgászok, természetjárók életében. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt 30 évben a kiállítás rengeteget változott. A szervezők most is folyamatosan értékelik ezeket a változásokat, hogy minél színvonalasabb tartalommal szolgálhassanak a részvevőknek.   

A látogatói visszajelzések alapján elmondható, hogy jól vizsgáztak a kiállítás régi és új elemei is. Sokan keresték fel a Nadler-kiállítást, ahová ezúttal a 2021–2023-as vadászidények legjobb magyar nagyvad trófeáiból összeállított válogatást hozták el a szervezők. Nagy siker volt az a dioráma, amely négy földrész legszebb trófeáit mutatta be. Különösen a fiatal kiállítás látogatók körében aratott sikert az óriásakváriumnál tartott rendhagyó biológia óra is. 

Nagy érdeklődés kísérte a 100 éve született Csergezán Pál különleges, természetet és vadon élő állatokat ábrázoló alkotásaiból álló tárlatot.

Fotó: Mesterházy Dániel

A szakmai programok közül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szokásos konferenciája emelkedett ki, amelyen számos erdő- és vadgazdálkodással foglalkozó szakember vitatta meg az erdő- és vadgazdálkodás aktuális kérdéseit.

A Vadászati Kulturális Egyesület és a FeHoVa minden évben hatalmas sikerrel tartja meg a FeHoVa Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokságot, amelyet idén 12. alkalommal rendeztek meg. Ezúttal 7 magyar és 3 szlovák versenyző indult el. A győztes Kohl József lett. A FeHoVa Kupa azért is fontos verseny, mert itt dől el, hogy kik képviselik majd Magyarországot a következő nemzetközi megmérettetésen.

Fotó:Mesterházy Dániel

A FeHoVa, amely ma az egyetlen horgász tematikájú kiállítás a szezon előtt, ismét külön pavilont biztosított a növekvő számú részvevőnek. Sokan látogattak el a Horgász színpadhoz, az akváriumhoz és a pergető medencéhez, ahol horgász bemutatók, workshopok és beszélgetések várták a látogatókat. Találkozhattak a női finomszerelékes válogatottal, a férfi pontyfogó válogatott és a csónakos pergető válogatott tagjaival.

Nagy siker volt a Parti Arcok nyilvános podcast felvétele is, ahol a látogatók élőben hallhatták a három műsorvezetőt: Zombrácz Ivánt, Pásztor Viktort és Sörös Álmost.

A horgászok idén is megvásárolhatták horgászjegyüket a kiállítás idején a MOHOSZ standján, ahol többen tették le a horgász vizsgát is.

Az E és D jelű pavilonokban a FeHoVa kiállítással egy időben több ezer kutya és gazdája találkozott a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége által szervezett FeHoVa-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállításon.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben