InfoPont Ajánló Magazin
Kult

Valentin nap – Egész máskor, egész máshogy!

Azt gondolnánk, Valentin-nap csak egy van a világban: február 14-én. Meglepődve tapasztaltuk azonban, hogy a világ számos országában egész máskor és egész máshogy ünneplik a szerelmet.
ARGENTÍNA

Az Édes Hét július első hete a dél-amerikai országban, amikor a párok romantikáznak és csokoládéval, egyéb édességekkel kedveskednek egymásnak. Az forróvérű latin macsók ilyenkor igazi romantikus lovagokká válnak. Azt gondolnánk, Valentin-nap csak egy van a világban: február 14-én. Meglepődve tapasztaltuk azonban, hogy a világ számos országában egész máskor és egész máshogy ünneplik a szerelmet.

DÉL-KOREA

Az ázsiai országban romantikus megemlékezéseknek szinte minden hónap 14. napján jut hely! A Rózsák Napját május 14-én, a Csókok Napját június 14-én, az Ölelés Napját december 14-én tartják, míg a szinglik április 14-én, a Fekete Napon szomorkodnak hivatalosan, amikor is fekete tészta kerül az asztalra.

WALES

A brit szigetek egyik legszebb tája Wales, ahol a Valentinnapot január 25-én ünneplik és hivatalosan ’The day of San Dwynwen’ –nek hívják. A szerelmesek ilyenkor különleges, kézzel faragott fa kanalakat cserélnek egymás közt, mely tradíció a 16. századból ered.

SPANYOLORSZÁG

Október 9-e a szerelmesek napja a spanyolországi Valenciában, amelyet Szent Dionüszosz Ünnepének is neveznek. Hagyományosan ilyenkor készítenek ’macadora’-t, marcipán fi gurát a férfi ak szerelmüknek. Hűen az ország kuturájához, ez időben utcai bálokat is rendeznek.

DÉL-NYUGAT KÍNA

A lányok étel parádéja talán a legjobb fordítás a kínai ünnepre március 15-én, amikor is a nők gyönyörűen felöltöznek, és ízletes menüt készítenek, amelyet az utcán sétáló fi úknak kínálnak. A szerelmesek végzetét a rizsben meglelt tárgy jelenti: két pálcika szerelmet jelent, a fokhagyma viszont a szerelem végét, mielőtt még elkezdődhetett volna.

ROMÁNIA

Szomszédaink hozzánk képest kicsit megkésve, február 24-én ünneplik a szerelmet. Ez a nap az, amikor párok eljegyzik egymást. Fiatal lányok és fi úk mennek együtt a mezőre színpompás virágokat gyűjteni, már ha sikerül, míg más párok hóban mossák meg arcukat a jószerencse kedvéért.

CSEHORSZÁG

Meglepő módon a cseheknél is más tradíció él: ők május elsején ünneplik a Valentin-napot, amikor a párok elzarándokolnak a költő Karol Hynek Macha szobrához és a cseresznyefák alatt csókolják meg egymást szintén a szerencse kedvéért.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Szerelem ízei 5 lépésben

Glück Viktória

Bűbájos Valentin Nap a Csokoládé Múzeumban

InfoPont

Ajándék tippek Valentin napra

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben