InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Utazz meglepetések nélkül, utazz tartalmasan!

Most, amikor végre minden jel arra mutat, hogy a Covid harmadik hullámát megállítottuk és – ugyan bizonyos korlátozások mellett – szabad újra utaznunk, akkor minden turistának az a célja, hogy gondtalanul, biztonságban pihenhessen és tartalmas programokkal tudja kihasználni a szabadságra szánt idejét. Ehhez szeretnék pár tippet és tanácsot megosztani:

Készíts magadnak utazási „eszközlistát”
Azaz: Így nem kell majd azon mérgelődni, hogy mit hagytál otthon.

Utazásaid előtt készíts egy listát arról, hogy mi mindent kell ahhoz elvinned, hogy a pihenéseden ne érezd semminek a hiányát. Férfiként sokszor halljuk a párunk bosszankodását azon, hogy a „kedvenc cipőmet otthon felejtettem”, vagy „nem készültem esőkabáttal erre az időre”.

Az ilyen utazási lista készítésében általában a hölgyek a rutinosabbak, nekik érdemes ezt elkészíteni. Nagy előnye a listának, hogy csak egyszer kell elkészítened és a legközelebbi út előtt csak elő kell venned, max. néha frissíteni szükséges.

Legyen mindig A, B, C terved
Azaz: Mindenből legyen tartalékod!

Van egy kedvenc mondásom, amit a magánéletemben és a munkáim során is sokszor használok, mert mindig bevált: „Inkább legyen bármiből 6-8 tartalékod, mint eggyel kevesebb!”

Mert Murphy törvénye sokszor „bejön”. Akkor romlik el cipőd pántja, amikor a házassági évfordulód romantikus vacsorájára vennéd fel, vagy akkor fog hiányozni a kislányod kedvenc hajcsattja, amikor elindulnátok a wellnessbe. Nincs annál bosszantóbb, amikor bepiszkolod a kedvenc blúzodat, vagy leöntötted kávéval a gálavacsorára előkészített ingedet és nincs tartalék.

Lehetőség szerint minden – az “utazási eszközlistában” szereplő – dologból vigyél tartalékot is! Akár többet is.

A, B, C terv Covid alatt és/ után:
Ha fontos számodra a tisztaság és a vírusmentesség, akkor vigyél magaddal kézfertőtlenítőt, saját törölközőt, fürdőköpenyt, stb. Minden szálloda rendkívül odafigyel a tisztaságra, de ha nagyobb bizalmad van a „saját eszközeidben”, akkor vidd ezeket is magaddal.

Használd ki a pihenésre szánt idődet!

Ha hétvégére utazol, akkor a szállodák ajánlatai mindig
2 éjszakára és 3 napra szólnak. Ha a megszokott módon utazol, akkor péntek délután érkezel a hotelbe és vasárnap délelőtt kell elhagynod a szállodát. Ebben az esetben a 3 nap csak akkor reális, ha átalakítod az eddigi utazási szokásaidat. Korábban érkezel a péntek délutánnál
és kihasználod a vasárnapi napot is a pihenésre.

Azt tanácsolom neked, hogy kérj a szállodától korai becsekkolást késői kicsekkolást. A legtöbb hotel erre lehetőséget ad egy kisebb felár ellenében, és nem kerül neked sem túl sokba. Ha így foglalsz a hotelbe, akkor „kitolod” a pihenéssel eltöltött idődet, nem érzed majd szűknek
az időkeretet.

Csobota-Kis Árpád
Szállodaüzemeltetés és menedzsment
www.pearlmanagement.hu


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Utazási tippek – koronavírus idején és a nyitás után

Bala

Utazási tippek a szakértőtől: utazás gyerekkel, családdal 8. rész A „Minősített családbarát szálláshelyek” követelményei

Glück Viktória

Hova utazunk szívesebben a gyerekkel, a családdal? Szálloda kontra más szálláshely?

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben