InfoPont Ajánló Magazin
Tourist

Utazási tippek a szakértőtől: Utazás gyerekkel, családdal 4. rész

Hogyan tudom meg a legkönnyebben, hogy az általam kiválasztott szálloda gyerekbarát-e?

Az előző számban már írtam arról, hogy amikor gyerekkel, vagy családdal nyaralsz, melyek a legfontosabb szempontok, amelyekre – a zavartalan pihenésetek érdekében – érdemes odafigyelni.

A szállás kiválasztásának szempontjai közül a következőket vettük:

  • Szoba tágassága, felszereltsége
  • Veszélyek a szobában
  • Jó pihenés = Jó ágy
  • Szobánk elhelyezkedése
  • Szobánk hűtése

Mielőtt folytatjuk ezt a témát, előtte ismerőseim kérdésére válaszolnék. Az volt a kérdésük, hogy mely szálloda típusoknál lehet látni, hogy szívesen látják a gyermekekkel érkező családokat és kellőképpen fel is vannak készülve azok fogadására?

Első körben vegyük sorra, hogy mely szavak és kifejezések utalnak arra, a szálloda weboldalán, vagy közösségi felületein – hogy az általad kinézett szálláshely gyermekbarát? ​

Ezeket a kifejezéseket keresd: gyerekmenü, animáció, játszóház, játékszoba, mozi, kalandpark, etetőszék, babaszoba, gyermekágy, pelenkázó, gyermekmedence, shop, stb.

Ha a szállodáról szóló vendégvéleményeket olvasod, és a szálláshelyet pozitívan értékelők között gyakran szerepel, hogy „család nagyobb gyerekkel” vagy „család kisgyerekkel”, akkor jó helyen jársz. Ebben a szállodában biztosan szívesen szállnak meg gyermekes családok, ide Te is nyugodtan foglalhatsz.

Szállodatípusok, ahova nem tanácsos gyermekekkel szállást foglalni

Gyógyszállodák: ezekre a szálláshelyekre általában az idősebb, nyugdíjas korosztály szokott utazni. A szoba kialakítása, a közösségi terek berendezése, a házon belüli programok, az étkezések összetétele is ennek a korosztálynak szól. Jellemzően gyógy-, vagy termálvizes medencékkel, ahova gyerekeket – az egészségük védelme miatt – eleve nem szabad bevinni.

Sportszállodák: általában csapatok és egyéni sportolók elszállásolására, edzéseinek, táborainak lebonyolításra alkalmas hotelek, melyekben a gyermekeknek szóló szolgáltatások nem találhatók meg.

Romantikus szállodák: kimondottan az elvonulást, a nyugalmat, a romantikát kihangsúlyozó programokat nyújtó szállodák, ahol a gyermekek hangoskodása, futkározása nem zavarja meg a vendégeket.

Felnőttbarát szállodák: itthon kb. 10 éve nyílt meg az első ilyen tematikus szálloda. Ezekben a hotelekben általában 12 – 14 év alatti gyermekeket egyáltalán nem fogadnak.

És mindezen – fent felsorolt dolgokról – hol tudsz még bővebben olvasni, tájékozódni?

Azt javaslom, hogy mindezekre kérdezz rá foglalás előtt, valamint nézd meg a közösségi felületeket is, hogy a vendégek milyen hozzászólásokat írnak.

Csobota-Kis Árpád
HOTEL MENTOR

Fotó: Papp Zoltán
The Life Explorers magazin

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Peter’s Planet Peruban járt

InfoPont

Új-Zéland, boldoggá tesz!

InfoPont

Olívaszüret Krk szigeten

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben