InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomUtazó

Utazás különvonattal az I. világháború keleti frontjának hadszíntereire

2018. július 15-19. (5 nap/4 éj)

Az ötnapos történelmi utazás során az I. világháború keleti frontjának hadszíntereire látogathatnak el az érdeklődök, köztük buszos kirándulás keretében a lengyel Tarnówba, Bem apó városába, vagy ahogy mások nevezik, a „reneszánsz városába”. Itt megemlékezésre kerül sor a tó fölött elhelyezett, négy oszlopon álló szarkofágnál; valamint Bem Mauzóleumának és az Erdélyi Körkép megtekintése után városnézés Rzeszowban.

Przemyslben a  Hadtörténeti Múzeum kiállító termei után az I. számú Főerőd (Salis Soglio) majd a Borek nevet viselő XV. sz. tüzérségi erődromoknál a megmaradt aknavető állások és védő sáncok fedezhetők fel, és tiszteletadásra is sor kerül az itt hősi halált halt katonák emléke előtt.

Gorlicében megemlékezésre kerül sor az első világháborús temetőben, majd továbbutazás Limanovába, ahol főhajtás a győztes csata hőseinek síremlékénél, melyet egy díszes kis kápolnaszerű építmény is jelez, ezután városnézés Krakkóban.

A vonaton, illetve az egyes helyszíneken szakmai előadásokat tartó történészek számos látnivalóval ismertetik meg a résztvevőket. A vonat előadó kocsijában oda-és visszaútban is a Sebő Együttes zenél.

Utazási információk: elutazás Budapest-Nyugati pályaudvarról Krakkóba a reggeli órákban. A vonat ünnepélyes búcsúztatása a pályaudvaron. További felszállási lehetőségek: Vác, Szob. Érkezés Krakkóba a késő délutáni órákban. Transzfer autóbuszokkal a szálláshelyre, szobák elfoglalása. Fakultatív vacsora a szállodákban. Az érdeklődők több kocsisosztály, valamint fakultatív program közül választhatnak.

 

A Galícia Expresszre részvételi jegyek elővételben válthatók.

MÁV Nosztalgia Értékesítési iroda
(Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett)
Tel.: +36 1 269 52 42
www.mavnosztalgia.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Levendula Expressz – nyerj páros jegyet az InfoPonttal!

InfoPont

Fedezd fel Dél-Bohémia kincseit a 25 éves MÁV Nosztalgiával!

InfoPont

Dél-Bohémia kincsei: élmények útján a MÁV-Nosztalgiával!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben