Lázasan készülünk az ünnepekre, aprólékosan megtervezve, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra. Ezúton szeretnénk segíteni az ünnepi menüsorhoz illő borok kiválasztásában.

ÜNNEPI BORLEVES – Gabriella Badacsonyi Muscat Ottonel 2024
A ház asszonyának legkedvesebb bora. A Csobánc hegy déli lejtőin termett, a muskotály szőlőre jellemző parfümös illatú és fűszeres zamatú, diszkrét savtartalmú bor, mely frissessége és eleganciája miatt elsősorban a hölgyek és az ifjú borkedvelők kedvencévé vált. Fogyasztását 10-12 °C-ra hűtve ajánljuk.

KRÉMES TOSZKÁN LAZAC – Badacsonyi Kéknyelű Selection 2022
A Kéknyelű a Badacsonyi borvidék ősi hungaricum fajtája. Két meghatározó dűlőből válogattuk az egészséges Kéknyelű szőlő legjavát. A vulkáni talajnak köszönhetően egyedi minerális karakter, élénk savak, nemes harmónia jellemzi a 7 hónapig új tölgyfa hordóban érlelt nagy bort. Magas Kálium tartalma kedvező élettani hatású. Fogyasztását 11-13 °C-ra hűtve ajánljuk.

RUMOS MÉZES KRÉMES – Badacsonyi Zeusz késői szüret 2021
A Zeusz az Ezerjó és Bouvier fajták keresztezéséből származó badacsonyi szőlőfajta. Őseinek köszönhetően jól cukrosodó és túlérés során sem lágyul le, így a november végén, töppedt szőlőszemekből szüretelt tételben a 69 g/l maradék cukor és a határozott savtartalom szép egyensúlyt alkot.
Fogyasztását 10-13 °C-ra hűtve ajánljuk.

Keresse az ünnepi borcsomagokat a wineshop.borbelypince.hu webshop-on

