InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Tavaszi Művészeti Fesztivál lesz Nagykanizsán 2023. március 20-tól április 4-ig

„Tavasz a kultúrában – Kultúra a tavaszban” címmel, 1993-ban indult útjára városunkban az a kulturális rendezvénysorozat, amely – a tavasz, a megújulás jegyében – csokorba kötötte a nívós művészeti programokat, s a nagykanizsai közönség számára valódi különlegességeket kínált. Az eseménysorozat a kezdetektől lehetőséget adott a helyi művészeti értékek és a tehetséges előadók felmutatására is.

A kezdeményezés töretlenül fejlődött, egyre népszerűbbé vált Nagykanizsán olyannyira, hogy 1998-tól fesztivállá nőtte ki magát, s előbb Tavaszi Zenei Fesztivál elnevezéssel, majd pedig – 2000 óta – Tavaszi Művészeti Fesztiválként minden évben megrendezésre kerül.

Programok

„Tavaszi zsongás” – Nagykanizsa Város Vegyeskarának koncertje
2023. MÁRCIUS 20., HÉTFŐ, 18.00, HSMK

Az 1975-ben alakult, közel 50 éves – többszörös hazai és nemzetközi arany-diplomás, kategóriagyőztes és KÓTA-díjas – kórus előadásában magyar és külföldi zeneszerzők egyházi és világi kórusművei csendülnek fel.
Vezényel: Cseke József karnagy
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Karosi Júlia Quartet koncert
2023. MÁRCIUS 24., PÉNTEK, 19:00, HSMK

Karosi Júlia saját zenekarát a Karosi Júlia Quartet-tet 2010-ben alapította. A zenekar főként az énekesnő saját szerzeményeit és átiratait játsza. Stílusukat a kísérletezés, a műfaj határainak merész feszegetése jellemzi, egy kifinomult, intim hangzásba burkolva.
A zenekar tagjai a hazai jazz-élet fiatal és közép generációjának legkiválóbb előadói: Oláh Krisztián a zongoránál, Bögöthy Ádám a nagybőgőnél, és Varga Bendegúz a doboknál.
A Quartet számos fellépést tudhat maga mögött rangos fesztiválokon és klubokban itthon és külföldön egyaránt.
Ez alkalommal „Broadway Songbook” c. műsorukkal érkeznek városunkba, mely során Gershwin, Cole Porter és Stephen Sondheim művek hangzanak el.
Jegyár: 1.500 Ft

Griff Bábszínház: A mindentlátó királylány-zenés mesejáték
2023. MÁRCIUS 25., SZOMBAT, 16:30, HSMK

“Az egyik eszetlen, a másik sótlan, a harmadik tétova, a hetedik hetvenkedik, a tizediknek málészája méláz, a huszadiknak esze tokja tök, az ötvenedik bugyuta kutyapofa, a nyolcvanadik együgyű ügyefogyott, a kilencvennyolcadik ostoba oskolakerülő: hát nincs egy értelmes férfiféle az egész földkerekségen?“ – kérdezi Rézi, a mindent látó királylány, miután kilencvenkilencedik kérője is képtelen volt tisztességesen elbújni előle. Mindannyiunk szerencséjére azonban: a következő férfiféle nem lesz ám akárki!
Magyar népmese alapján írta: Gimesi Dóra
Rézi, királylány:
Fekete Ágnes
Aladár, parasztfiú:
Kosznovszky Márton
XIII. Teszetosza Henrik király:
Varga Péter m.v.
Begónia királyné:
B. Szolnok Ágnes
Jegyár: 1.000 Ft

Loveshake-Az élet összeráz – Rezes Judit és Szabó Győző színházi duettje
2023. MÁRCIUS 27., HÉTFŐ, 19:00, HSMK

Színházi duett – Rezes Judit és Szabó Győző igaz története alapján
A formabontó darab egyfajta párkapcsolati játék, melyben az előadók közismert dalok és izgalmas koreográfiák segítségével mutatják be egy kapcsolat ívét, annak csodáit és nehézségeit. Történeteik saját történetek, megélt, igazi állomások.
Az előadás ezért személyes érintettséggel, őszintén és kendőzetlenül mesél. Kerüli azonban a dokumentarista realitást, így a valóság és fikció keserédes keveréke jelenik majd meg a színpadon. Bár a feldolgozott történetek eredetiek és egyediek, mégis mindenki számára ismerősek lehetnek.
Az alkotók egyszerre vicces és szívszorító estével várják az érdeklődőket.
Jegyár: I. helyár- 4.500 Ft, II. helyár- 4.000 Ft

Epigramma- Becskei Andor és Gál Barbara közös kiállítása
2023. MÁRCIUS 29., SZERDA, 18:00, HSMK

Becskei Andor szobrászművész és Gál Barbara grafikusművész 2017-ben szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Andor vajdasági magyar, Barbara zala megyei születésű. 2020 nyarán költöztek Magyarszerdahelyre, azóta tagjai a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének is.
10 éves együttműködésük alatt hasonló irányvonalak mentén kerestek válaszokat kisebb és nagyobb kérdésekre a képzőművészetben és az életben egyaránt. Az útkeresés, és a kettejük közti csendes diskurzus vizuális lenyomata a “Epigramma” című kiállítás.
Az összefűződő szobrok, grafikák és fotók olyanok, akár a rövid, tömör epigrammák. Ezen “költemények” elő- és utótagjaiban felfedezhető párhuzam, párbeszéd, közös pont, egy kérdés vagy épp egy felelet.
A belépés díjtalan!

A PADLÁS – félig mese – félig musical
2023. MÁRCIUS 31., PÉNTEK 15.30 és 19.00 óra, HSMK

A darab egyetlen éjszaka alatt, egy fővárosi padlástérben játszódik 1988-ban, a kommunizmus utolsó éveiben. Itt él Rádiós, a kibernetikus, aki jelenleg szellemi szabadfoglalkozású, mivel 1986-ban engedély nélkül próbált kapcsolatot teremteni idegen bolygókkal és földönkívüliekkel, ezért elbocsájtották az állami központból. Szintén erre a padlásra érkezik meg a négy szellem, Kölyök (az első, aki szóvá merte tenni, hogy a király meztelen), Herceg (oldalági Lombard herceg, aki egy másik herceggel szemben elveszítette azt a fogadást, melyikük ébreszti fel Csipkerózsikát), Lámpás (a nyolcadik törpe, aki őrségben állt társai védelmében, Hófehérke érkezése után azonban megfeledkeztek róla) és Meglökő (egy jólelkű hóhér, aki az ártatlanul elítélt Kölyköt próbálta megvédeni, de menekülés közben mindketten odavesztek). A négy bolyongó csupán véletlenül ragadt a Földön. Révészt keresik, hogy átvigye őket az örökre szépek bolygójára. Időközben feltűnik Barrabás, a bombaszakértő gengszter, akit összetévesztenek a szellemek Révésszel, továbbá Mamóka is felbukkan néha, például egy tál szilvásgombóccal, valamint a szomszédban élő Zeneakadémista, Süni is betoppan, hősiességével és bájával elvarázsolva a szellemeket, bár a jó öreg padláson neki már régóta megvan ám a kiszemeltje…
Szereplők:
Rádiós, aki egyszerűen fantasztikus: Fekete Gábor
Süni, fiatal lány, aki hegedülni tanul: Csáki Edina
Mamóka, aki mindent tud az emberekről: Zorgel Enikő
Barrabás, B. Barrabás, a gengszter: Borbély Richárd
Révész, aki csak külsőleg azonos Barrabással: Borbély Richárd
Herceg, finomlelkű szellem 560 éves: Krajnik-Balogh Gábor
Kölyök, naiv szellem, 530 éves: Molnár Gyöngyi
Lámpás, a törpe, zsörtölődő szellem: Janik László
Meglökő, óriás szellem, süketnéma: Palotai Zoltán
Témüller, azelőtt házmester, most önkéntes: Pál Tamás
Detektív, aki még önmagát is kinyomozza: Venyige Sándor
Üteg, a detektív másik balkeze: Vincze Márton
Robinson, a gép: Monori Dominik
A Veres 1 Színház előadása.

Blahalouisiana tavaszi klubturné- koncert
Előzenekar: Hűvös
2023. ÁPRILIS 1., SZOMBAT, 20:00, HSMK

A Blahalouisiana a 2023-as tavaszi turnéján, több vidéki városba is elviszi a legerősebb koncertanyagát, amely az elmúlt 10 év dalaiból és a készülő új lemez anyagából tevődik össze.

Mező Misi: Mesélő, zenés est
2023. ÁPRILIS 4., KEDD, 19:00, Medgyaszay Ház

Igaz történetek dalokkal a Magna Cum Laude zenekar frontemberének- akusztikus zenés estje
„Mesélő. Ne tévesszen meg senkit a cím. Igaz történeteket hallhattok tőlem, gyermekkoromtól napjainkig. S nem csak történeteket, de a hozzájuk kapcsolódó, számomra inspirálóan ható dalokat is megismerhetitek az előadás során és őszintén remélem, szívesen fogadjátok majd tőlem. Mire számíthatsz, ha megtisztelsz jelenléteddel? Egy hangulatos, bensőséges, kicsit – a tőlem megszokottnál – csendesebb estére mindenképpen.
Egy kis megállásra, kikapcsolásra, kiszakadásra a hétköznapokból. Egy szál akusztikus gitárral énekelek majd és mivel nem a nagykoncerteken megszokott hatalmas számú közönség lesz jelen egy-egy ilyen alkalommal, úgy érzem, jobban át tudunk majd élni minden egyes dallamot, hangot, pillanatot. Úgy igazán, őszintén, ahogy vagyunk. Zenésztársak nélkül, csak a hangszeremmel, azzal az útravalóval, ami belőlem fakad. Várlak! Igaz történetekkel, kellemes muzsikával, de legfőképpen szeretettel!”
Jegyár: elővétel – 3.000 Ft, az előadás napján -3.500 Ft

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben