InfoPont Ajánló Magazin
Kult

Színház NEKED – Színház nélkül nem maradhat a közönség!

Március közepén bezártak a kulturális intézmények, köztük a színházak is. A kényszerleállás miatt dönteniük kellett, hetekre-hónapokra visszavonulnak vagy kitalálnak egy új, az eddig megszokottól eltérő utat szeretett közönségükhöz. Vannak színházak, akik Facebook oldalukon kezdtek online közvetíteni, vannak, akik régebbi eladások felvételeit osztják meg és vannak olyanok is, akik verseket, novellákat vagy éppen dalokat mutatnak be napról-napra.

 

Vígszínház

Elsőként reagált a helyzetre. A VígTV Youtube-csatornája hosszú évek óta várja videókkal a színház iránt érdeklődőket. Werkvideók, előadás ajánlók és interjúk között lehet válogathatni. Ezek eddig előre rögzített tartalmak voltak, most azonban egy egészen új meglepetéssel készülnek. Élő műsorral jelentkeznek, a VígLive-al, ami a tervek szerint rendszeresen új adásokkal várja majd a nézőket Facebook oldalukon. Minden este 19 órakor bejelentkezés a színházból.

Facebook/vigszinhaz


Kolibri Színház

Mobil Mesék címmel online sorozatot indítottak, melynek keretében a Kolbiri Színház művészei naponta egy-egy mesével, verssel vagy dallal jelentkeznek, hogy a kényszerszünet alatt se maradjanak a gyerekek színházi élmény nélkül. A programot mindennap délután 15 órától láthatják a színház Facebook oldalán.

Facebook/kollibri-sz


Katona József Színház

A WMN.hu és a Katona József Színház közös videósorozatának második szériája április 7-től, keddenként lesz látható a WMN Youtube-csatornáján. A WMN kreatív stábja által fejlesztett formátum továbbra is a Katona színészgárdájára épül, különlegessége, hogy két színész – egy katonás és egy általa választott nem katonás – kötetlenül beszélget egymással.

„Amikor januárban a tíz új epizódot rögzítettük a Sufniban, még nem gondoltuk volna, hogy tavaszra mennyire létfontosságúvá válik és felértékelődik az online kapcsolattartás, úgy a privát viszonyainkban, mint kulturális közösségek és nézőik között. Reméljük, hogy a sorozat folytatása is hozzájárul majd ahhoz, hogy a színház nélkül maradt közönség könnyebben átvészelhesse ezt, a mindannyiunk számára emberpróbáló időszakot.”


Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Nem hagyjuk a várost kultúra nélkül! A színház szeretné kihozni a lehető legjobbat, ebből az átmeneti időszakból, ezért életre keltette a „Virtuális Színházat”, ahol korábbi előadásaikat élvezhetik.

Facebook/bartokszinhaz


Fővárosi Nagycirkusz

+1 ráadás a cirkusz rajongóknak!

És nem maradunk cirkusz nélkül sem. A Fővárosi Nagycirkusz online produkciókat közvetít Facebook oldalán, „Cirkusz + online” címmel, ingyenesen. Céljuk, hogy boldogságot és jókedvet csempésszenek az emberek szívébe, ezekben a nehéz időkben.  Nem csak a budapesti otthonokba költöznek, hanem céljuk együttműködni vidéki és helyi televíziókkal, melyek archív előadásaikból válogatva fognak majd néhányat közvetíteni. A közvetítéseket, felvételeket mindennap délután 15 órától láthatják az érdeklődők.

Facebook/nagycirkusz


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Új névvel, új koncepcióval, premierekkel és nem mindennapi látvánnyal nyitja meg kapuit a RaM Színház

Glück Viktória

„… előfordult már, hogy azt tetted, amit nem akartál?”

Zalai Mariann

Jégbe zárt cirkuszvilág a Fővárosi Nagycirkuszban

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben