InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomKult

Ha színház, akkor Bethlen: Mary és Max, Viszontlátás a színpadon!

Találkozások sorozat:
2015 tavaszán a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület első alkalommal írt ki pályázatot fiatal, pályakezdő színházi rendezők részére.
A Találkozásokra a jelentkezők egy kétszereplős darabbal pályázhattak. Cél a korosztályok, a tapasztalatok találkoztatása is, ezért a pályázat kritériuma volt, hogy a két színész közt legalább két generációnyi korkülönbség legyen, illetve, hogy a pályázó munkáját egy felkért, tapasztalt rendező mentorálja. Az első pályázat nyerteseit – Baranyi Gábor Benő, Szilágyi Bálint, Valcz Péter – és alkotótársaikat sajtótájékoztatón mutattuk be.

A program első produkciója:

Mary és Max

Kedves Néző!

Szeretnénk neked elmesélni egy elég szép történetet, ami kábé arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, de mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.

Várunk sok szeretettel,

Minden jót,

Grisnik Petra (Mary), Gőz István (Max), Valcz Péter (rendező)

u.i.: Köszönet Jordán Tamás mentorunknak, valamint köszi nekik is: NKA, MOKA, AOSZ.

u.ii.: Marynek nincsenek barátai. Kaki színű anyajegye és iszákos anyja viszont van. Egy nap találomra felüti a telefonkönyvet és levelet ír Amerikába. A levél épp Maxet, egy zárkózott, különc, New York-i férfit talál meg, aki előbb pánikrohamot kap, majd végül válaszol…

u.iii.: Bár Mary még csak 8 éves, de te jobb, ha elmúltál már 12.

Jegyek: http://www.bethlenszinhaz.hu/jegyvasarlas/


Viszontlátás

„-Szeretnélek megismerni.
-Én is szeretnélek megismerni téged. De ez nem fog varázsütésre kitörölni húsz évet, amíg te felnőttél, mert muszáj volt, én meg részegen fetrengtem.”

Közös emléktöredékek, kisiklott életek, a viszontlátás öröme és az újrakezdés esélytelensége. Egy vágyott család és egy váratlan találkozás története. A milliószor elképzelt, apró részletekig megálmodott viszontlátás. De lehet, hogy már csak az idők kezdete előtt, az indián mesék világában képes apa és lánya újra beszélgetni egymással?

Az előadás David Mamet Reunion és Dark Pony című drámáinak szövegéből jött létre.

Carol Mindler – Barna Lilla e.h.
Bernie Cary – Márton András

Mentor rendező: Vajdai Vilmos
Rendező: Vadász Krisztina e.h.

Jegyek: http://www.bethlenszinhaz.hu/jegyvasarlas/

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Harsányi Attila Viszockij-estje a Bethlen Téri Színházban

InfoPont

3 kihagyhatatlan tavaszi program Budapesten

Glück Viktória

Tenki Réka és Csányi Sándor először együtt a színpadon

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben