InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Szent Iván-éjszakáján még a virágok is másképp nyílnak

Összművészeti eseménnyel zárul a szentendrei Virágnyelven kiállítás

Titkos kódokkal üzenő virágok, szimbólumok a képzőművészetben, zenében, táncban és a divat területén – egy igazán különleges programra, Zoób Kati több kollekciójára, valamint egy különleges táncműsorra is számíthatnak azok, akik a Virágnyelven kiállítás különleges finisszázsára ellátogatnak. Az eseményre június 23-án este, a Szentendrei Régi Művésztelep galériájában kerül majd sor.

A virág ismert szimbólum a művészetekben: jelképezheti a szépséget, a nőiességet, a múlékonyságot, a kiteljesedést, ugyanakkor a törékenységet is.

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) június 30-ig látogatható Virágnyelven kiállítása 26 művész közel 40 alkotásán keresztül enged bepillantást a szavakon túli, belső világainkra. A kiállításon megjelenő, kortárs fiatal generációhoz tartozó alkotó-, képző- és iparművészek virágmotívumai szépségük mellett mély üzeneteket hordoznak. Az anyagok, eszközök és technikák sokoldalú alkalmazása különleges művészeti alkotásokat hoz létre, a galériában találkozhatunk bőrből, textilből, üvegből és kerámiából készült festménnyel és szoborral is.

A Virágnyelven kiállítás Szent Iván éjszaka virágai című finisszázsára a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében kerül sor június 23-án, vasárnap 20.00-kor. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alkotomuveszet@petofiugynokseg.hu címen lehet.

INFORMÁCIÓK:

Időpont: 2024.06.23., vasárnap 20.00 óra

Helyszín: Szentendrei Régi Művésztelep kertje (2000 Szentendre, Bogdányi út 51.)

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben