InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Steamhouse Café a legjobbak között

Nagyon úgy néz ki, hogy 2017 a Steamhouse Café éve! Az idei magyar bajnokságon a Steamhouse baristái szerezték meg az első helyeket barista és brewers (filterkávé) kategóriákban! Ennek köszönhetően mi fogjuk képviselni Magyarországot a világbajnokságon is. A versenyekre készített italok mindegyike szerepel az itallapunkon, így vendégeink is bátran megkóstolhatják azokat!

Lássunk csak egy kis áttekintőt kávétípusainkról!

Filterkávé

A kávékészítés alternatív módja. Az ital nem a “megszokott” eszpresszógéppel készül, hanem a számos filterkávé készítő módszer egyikével. A filtereszközök közös tulajdonsága, hogy áztatva, vagy csepegtetve kerül kivonatolásra a kávé alacsony nyomáson, ezáltal sokkal inkább teás jellege lesz a csészében található italnak. A kávéban rejlő ízeket még inkább kihangsúlyozó eljárások otthon is könnyedén megismételhetőek a megfelelő eszközök birtokában, így bárki igazi kávéházi filterkávékat készíthet a saját konyhájában!

Koffeinmentes kávé

A kávéban található koffein a növény védekezése a kártevők ellen, hiszen a koffein (nagy mennyiségben) valójában káros az emberi szervezetre. Az Arabica fajták koffeintartalma lényegesen alacsonyabb a Robusta fajtákénál, mivel az Arabica által kedvelt magasabban fekvő termőterületeken kevesebb kártevő él meg. Még pörkölés előtt, a koffeint különféle eljárásokkal vonják ki a zöld kávéból, azonban a tökéletes módszer, mint olyan, nem létezik. A Steamhouse Cafe-ban a megszokott Arabica kávéinkat más eljárással készítjük akár koffein csökkentett változatban is, ami azt jelenti, hogy az így kért italok készítése során más eljárást használunk, így kávénknak lényegesen alacsonyabb koffeintartalma lesz.

Kávé kilátással

A Steamhouse Cafe-ban kizárólag világos pörkölésű, egy termőterületről származó Arabica kávékat használunk. Különleges elkészítési móddal dolgozunk, a megszokott 9-10 gramm helyett 20-21 gramm kávé kerül az eszpresszóinkba, amiket egészen rövidre, 25-30 ml mennyiségre készítünk. Ennek köszönhetően kávéink ízben nagyon gazdagok, testesek, a megszokottól eltérően gyümölcsös ízűek. Amennyiben tanácstalan lennél azt illetően, melyik típusú kávénkat válaszd, kérd ki bátran kollégáink véleményét, hogy segíthessünk megtalálni kedvenc italodat!

 

Bővebb információ:

1011, Budapest, Batthyány tér 5-6.

info@steamhouse.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

A reggeli kávéról feketén-fehéren

InfoPont

A hét legfurább és egyben legérdekesebb programja: Halál Kávéház

InfoPont

3+1 tévhit a reggeliről – Te követed valamelyiket?

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben