InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Safety First: digitális megoldás önkéntesekkel a biztonságosabb Balaton Soundért

A Balaton Sound helyzetmeghatározó segítségkérő digitális megoldással és a legismertebb hazai TikTok influencereken keresztüli edukációval megerősítve folytatja a 2018-ban debütált, azóta 2020-ban hatalmas nemzetközi elismerésben részesült Safety First kezdeményezését.

Az idén négynapos fesztiválon akár közel kétszázezer ember fordulhat meg, akik amellett, hogy számos élménnyel gazdagodnak, a szükséges önismeret vagy tapasztalat hiányában akár váratlan helyzetekben is találhatják magukat. Az előre nem látható szituációk, a szórakozóhelyeken és a fesztiválokon felmerülő problémás esetek elkerülésére és a biztonság növelésére hozták létre a fesztivál szervezői a Safety First kezdeményezést, amelyet idén, két kimaradt fesztiválszezon után a magyarok mellett külföldi önkéntesek bevonásával és digitális megoldásokkal szeretnének megerősíteni.

Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta egészségfejlesztő szakpszichológus vezetésével, a szakértőkből álló Safety First csapat a korábbi években tapasztalt, fesztiválokon és szórakozóhelyeken előforduló problémákra hozott megoldásai mellett az önkéntesek jelenléte is jelentős mértékben hozzájárult a fesztiválbiztonsághoz és a problémás területek feltérképezéséhez.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a fesztivált megelőző szakaszban az önkéntesek toborzásán és az edukáción lesz a hangsúly.

A szakértői edukációs program után a fesztivál idejére bárkit, akiben megvan a fogékonyság, de elsősorban orvostan, nemzetvédelmi és pszichológia hallgatókat várnak helyszíni segítségnyújtásra Safety First önkéntesnek.

A Safety First csapathoz csatlakozó önkéntesek a fesztiválbérlet, egyenruha és eszközök átvétele mellett egy háromnapos, angol-magyar nyelven zajló tréningen vehetnek részt, ahol amellett, hogy csapattá kovácsolódnak, meghallgathatják a Safety First szakértőinek előadásait, illetve megtanulják, hogy a különböző problémás helyzetekben hogyan tudnak segítséget nyújtani a fesztiválozóknak. A fesztivál ideje alatt pedig a kihelyezett Safety First pontokon ügyeletet ellátva, vagy járőrként segítik a biztonságos Balaton Sound megteremtését.

A fesztivál során az önkéntesek a különböző egészségügyi, technikai és biztonsági szolgálatokkal lesznek összeköttetésben, így akár elsőként hozzájuk is fordulhatnak problémáikkal a fesztivál látogatói.

A szervezők a tudatos és élménygyűjtő fesztiválozásra való felhívásra a legnagyobb hazai TikTok influencereket vonták be, mint a Whisperton, vagy a Verebélyi Vivien és Norbi, hogy minél természetesebb és a célcsoporthoz megfelelő módon jusson el az üzenet:

Az edukáció mellett a látogatók szokásait figyelembe véve a Balaton Sound szervezői idén még nagyobb fókuszt helyeznek a digitális fejlesztésre.

„Elkötelezett célunk a fesztiválozók, látogatók ösztönzése a felelősségteljes szórakozásra, magukra és egymásra való figyelésre.  Örülünk, hogy a Safety First kezdeményezésünkkel a Balaton Soundon úttörőként példát tudtunk mutatni, amelyet 2020-ban hatalmas nemzetközi elismeréssel, a European Festival Awards (EFA) díjátadó gáláján az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában fődíjjal ismertek el. Az edukáció, a helyszínen bevont önkéntesek szerepe mellett fontosnak tartjuk, hogy digitális és azonnali segítséget is nyújthassunk a látogatóknak.”mondta el Fülöp Zoltán fesztiváligazgató.

A Balaton Sound applikáción belül elérhetővé válik majd a fesztivál idején a Safety First funkció, amely a fesztiválozók biztonságát szolgálja.

A Safety First menübe belépve a fesztiválozó az engedélyek megadása után egy automatikusan generált e-mail segítségével kerül be a rendszerbe, amely megosztja az adott mobil pontos helyzetét.

A fesztiválozó a térképen láthatja, hogy hol található a hozzá legközelebbi Safety First pont. Amennyiben nem tudja felkeresni a Safety First pontok valamelyikét, abban az esetben közvetlenül az alkalmazásban is kérhet segítséget a Safety First csapatától akár hívással, akár üzenetben, így a csapatunk is látja a segítségkérő pontos helyzetét.

A konkrét segítségkérés mellett az applikációban a tudatos fesztiválozást elősegítő szakértői tippeket és tanácsokat tartalmazó menü is lesz, ahol a tipikusan fesztiválokon felmerülő kérdésekre adnak választ a témában jártas szaktekintélyek.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Különös főszereplővel készült O’SULLIVAN új videója

Glück Viktória

Indul Újvidék legnagyobb fesztiválja, az EXIT!

Glück Viktória

Élő történelem óra a Monostori Erődben

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben