InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomUtazó

PetersPlanet.travel: MONTAFON – Ausztria

A szomszédos Ausztria kevésbé ismert régiója, Montafon a svájci határ közelében található. A vidék megkapó szépségű völgyéről és a fenntartható turizmusáról híres, de a régió célja az, hogy Európa legzöldebb desztinációjává váljon.

TÚRAPARADICSOM

Ausztria egyik legszebb vidéke, Montafon 1160 kilométernyi jelzett túraösvényt kínál a látogatónak. Ezen túl, bármilyen hihetetlenül hangzik, itt, a svájci határ közelében, vagyis itt található az a vidék is, ahol sikerült megőrizni azt az autentikus osztrák életformát, ami nemcsak a természettel, hanem az itt tenyésztett szarvasmarhák életformájával is tökéletes harmóniában van. A túrázók könnyű, közepes és nehéz túraútvonalakat, szelíd lankákat és drámai szépségű csúcsokat is találnak Montafonban.


ALPESI VIRÁGOK KÖZT

Az alpesi szellőrózsával 1200 és 1600 méteres magasságban rendszeresen találkozhat a túrázó Montafonban, akár még júliusban is el lehet csípni néhány virágzó tövet, de mind a négy évszakban talál izgalmakat a látogató. A leggazdagabb programkínálat éppen a téli vakáció idejére esik, a havas programokat a síelők és a snowboardosok mellett azok is találnak, akik szívesen túráznak sítalpakon. Ezen az oldalon a friss hóhelyzetről is naprakész információkat találni: www.montafon.at/en/mountain-experiences/snow


CSACSISIMOGATÓ

Montafonban minden fogadó és minden szálláshely megőrzött valamit az ősi, természettel összekapcsolódó, azzal szorosan együtt létező életformából. Ezeket a kedves és szelíd szamarakat az @alpenhotelheimspitze udvarán találtam. A hotel tulajdonosai több generációra visszamenőleg tartottak itt állatokat, elmondásuk szerint a csacsik a huszonegyedik században, a lelassulásban és jelenben levésben segítenek legtöbbet a látogatónak.

ALPINE BOUTIQUE HOTEL

A Hotel Heimspitze kertjéből kerülnek az asztalra a legfrissebb zöldfélék, így mindössze néhány métert kell megtenniük a kerttől addig az asztalig, ahol felszolgálásra kerülnek. A Daily Chef’s Table finomságai ezen túl az eatBETTER koncepció jegyében kizárólag helyi termelőktől származnak. A tányérra a szomszédos réteken nevelkedett szarvasmarhák húsa kerül, a hotel közös helyiségeiben pedig a tulajdonos család történetét ismerheti meg a látogató.


Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.
@petersplanet.travel
Insta: PetersPlanet.travel

Szöveg:Szűcs Péter
Képek:PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben