InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

PetersPlanet.travel: Mauritius

A @mauritius_hungary mauritiusi sajtóútján a legnépszerűbb hazai printmagazinok mellett Szombati Orsi a @traveladdict.hu bloggere és a @petersplanet.travel képviselte az online médiát a szigeten.

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nem csak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Fotó: Szűcs Péter

RUMKÓSTOLÓ

A szigeten évszázadok óta vannak cukornádültetvények, az egyik legjobb dolog pedig, ami a cukornáddal történhet, a rum. A szigeten termő világhírű vaníliával ízesített mauritiusi rumok az egész világon népszerűek, de érdemes a kókuszos, narancsos és citromfüves likőröket is kipróbálni.

PORT LOUIS

Valamikor Mauritius szigetén éltek a világ legnagyobb teknősei, a mauritiusi nyereghátú teknősök. Ők a szigetre érkező holland telepeseknek köszönhetően egy másik különleges állatfajjal, a dodóval együtt haltak ki. A Mauritiuson található tenyésztett óriásteknősök az aldabra teknősök, a Seychelles-szigetekről érkeztek. Ők nem őshonosak itt, de otthon érzik magukat a szigeten.

Fotó: Szűcs Péter

AZ INDIAI-ÓCEÁN ÖLELÉSÉBEN

Mauritius sokáig lakatlan sziget volt, a tizedik században arab és maláj hajók kötöttek ki, de akkor még senki nem akart maradni. A sziget első lakói holland telepesek és az általuk dolgoztatott afrikai rabszolgák voltak. A sziget ma a világ egyik legnépszerűbb nászutas desztinációja.

A SZIGET LEGJOBB STRANDJA

Mauritius legjobb strandjának a JW Marriott óceánparti szakaszát tartják a szigeten. Itt található a páratlan szépségű La Morne szikla is, ahonnan valamikor azok a szökött rabszolgák vetették magukat a mélybe, akik nem hitték el, hogy szabadok lettek.

Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben