InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

PetersPlanet: Taste Balaton

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Idén márciusban startol az első Taste Balaton gasztrofesztivál. Ételt, italt és kultúrát ígérnek a szervezők. Március 8 és 17 között lesznek irodalmi estek és workshopok is. Ezen az oldalon a szigligeti Villa Kabalában készült fotókat láthatjátok, ide biztosan visszatérek és nektek is jó szívvel ajánlom ezt a remek helyet.

TERÍTÉS WORKSHOP

Zakar Kata, a Kővirág tulajdonosa többféle technikát mutat arra a Taste Balaton egyik workshopján, hogyan lehet még szebb az otthoni asztalunk. A brunchon hideg, meleg italok, qiuche, tojásételek, kovászos kenyér, sütemények, granola, gyümölcsök, húsáruk, sajtok kerülnek majd a terített asztalra. A terítés workshop ingyenes, csak a brunch árát kell fizetni a résztvevőknek. A program március 17-én délelőtt fél tízkor kezdődik a Kövirágban.

TASTE BALATON

A 10 napos TASTE BALATON fesztivál 26 kiemelt balatoni étterem, gasztrohotel, valamint borászatok, kulturális intézmények és a Balaton Bike 365 összefogásával jön létre. Minden csatlakozó étterem különleges, csak ebben az időpontban elérhető menüvel és válogatott programokkal készül, így minden esemény egyszeri és megismételhetetlen lesz. A gasztroélmények mellett koncertvacsora, könyvbemutató és gasztroséta is lesz.

KŐVIRÁG

Zakar Kata és Mészáros György 2003-ban vásárolták meg a Kővirágot és 2007-ben vették át az üzemeltetést, eleinte Kata is a konyhában állt és maga főzött a vendégekre. A Kővirág kezdettől fogva maga az otthonosság ízeiben és hangulatában is, az állandóság mellett azonban nagy hangsúlyt helyeznek a fejlődésre és a megújulásra. Arra törekszenek, hogy aki ide belép, kapjon egy kis Káli-medence-esszenciát. Hétről hétre újítják az étlapot, mindig igazodva az adott évszak adta lehetőségekhez. Az étterem megkapta a Michelin- tányér elismerést.

VILLA KABALA

Szigligeten, Farkas István festő egykori villájában található az az étterem, ahol Szabó András séf hetente változó menüvel várja a vendégeket. A villában szállást is kínálnak. A Villa Kabalában felszolgált ételek hozzávalóinak többségét a kertben termesztik, de a kiváló kávét is helyben pörkölik. Az étterem a Michelintől zöld csillagot kapott és elnyerte a legjobb szerviz díját is. A Taste Balaton alatt fermentált ital workshopot is tartanak. További info: www.tastebalaton.hu

Szöveg: SzűcsPéter
Képek: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben