InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Peter’s Planet Travel

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok majd. Az első számban arra kértük, mutassa be magát és az egyik legutóbbi útjának emlékezetes pillanatait.

A PetersPlanet.travel igazi lovebrand. A barátaimmal együtt és szeretettel raktuk össze. Egy olyan szórakoztató életmódmagazin, amely inspiráló utazásokon és embereken keresztül mesél arról, hogy mi az, ami igazán fontos az életben. Az üzenete, hogy bármit elérhetünk és bárhová eljuthatunk, ha hiszünk benne és teszünk is érte. Minden rajtunk múlik. Több mint tizenöt éve dolgozom újságíróként, először a Magyar Rádió műhelyében, majd a Marie Claire alapító csapattagjaként és végül az InStyle főszerkesztőjeként utaztam sokat. Mióta a PetersPlanet.travel-t készítem, két kiállítást is szervezhettem, az egyiket a Kubában készült portréimból a Brody Studiosban, a Perzsa portrékat pedig már az Ar2Day Gallery felkérésére, a Kempinski Hotel Corvinusban állíthattam ki.

Óriáspandák

Az óriáspandákat Kína nemzeti kincsei között tartják számon, pár ezer él már csak belőlük vadon a világon, ezek egyharmada a kínai Chengduban, a Szecsuáni Óriáspanda Rezervátumban. Hálás vagyok, hogy idén ide is eljuthattam Peking és Sanghaj mellett.  Az Óriáspanda Rezervátum a pandák természetes élőhelyén, természetvédelmi területen található és reggel hétkor már nyitva áll a látogatók előtt. Mint megtudtam, a panda egész nap eszik és alszik, viszont korán reggel igen aktív, ezért akkor érdemes a pandaparkot is látogatni.

Kínai nagy fal

A kínai nagy fal meglátogatása kötelező, nekem az egyik legnagyobb élményem lett a tíz napos körút során. A mongol törzsek betörései ellen építették 600 évvel ezelőtt és 6000 kilométer hosszan, de mint bármelyik épített vagy építeni kívánt fal, a kínai sem töltötte be soha határvédő funkcióját. A kínai nagy fal Pekingből könnyen elérhető, a legtöbb Kínába látogató – a Tiltott Város mellett – itt kezdi a kínai körútját.

Street food

Az egész ország egy óriási gasztronómiai élmény! Az itthon már jól ismert kínai ételek Kínában egészen más ízűek. Sahnghajban és Pekingben is fantasztikus ételeket próbáltam ki, de az abszolút kedvenc egyértelműen a pekingi kacsa lett, aminek a húsát a kínaiak frissen szeletelve, egy tésztafélébe csavarva fogyasztják, leginkább friss zöldhagymával, de sokféle szósz és zöldség előkerülhet az ízesítésnél. A street food, tapasztalataim szerint, mindenhol kiváló minőségű.

Víziváros

Kínában minden friss és stílusos. A folyamatos gazdagsági növekedésnek köszönhetően a kínai fiatalok (már akikkel én találkoztam) a legfrissebb trendeket követik és a legnagyobb divatházaktól válogatnak. A képen látható híres víziváros Sanghaj közelében található, a mai napig úgy élnek ott az emberek, ahogyan évszázadokkal ezelőtt. Izgalmas kontraszt és óriási élmény.

 

Fotók és szöveg: Szűcs Péter – PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Olívaszüret Krk szigeten

Glück Viktória

Peter’s Planet Podcast – Hogyan utazz, amikor még zárva a világ?

Bala

Még szűk egy hétig zenél Budapest

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben