InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Peter’s Planet: Szlovénia

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Instagram/petersplanet.travel
Facebook/PetersPlanet.travel

A nyitókép Ptujban készült, Szlovénia északkeleti részén, a Magyarországhoz legközelebb eső, legszebb kisvárosban. Borkóstolásra a Kobal Wines-t ajánlom, már értük megéri átugrani Ptujba.

@kobalwines

A VILÁG LEGIDŐSEBB SZŐLŐTŐKÉJE

A képen látható szőlőtőke (Vitis vinifera var. sativa) négyszáz éve nő és terem, sőt, a szőlőjéből minden évben bort is készítenek. Ezzel a nagyszerű történettel és teljesítménnyel ez a Szlovéniában található szőlő a Guinness rekordok könyvébe is bekerült. A tőke borából kapott már ajándékba Arnold Schwarzenegger és János Pál pápa is.

DOMONKOSRENDI KOLOSTOR

III. Friedrich özvegye alapította a kolostort, 1230-ban, de a huszadik században lett múzeum és népszerű rendezvényhelyszín. Áprilistól októberig látogatható, ott jártamkor modern, kortárs képzőművészeti alkotásokat lehetett megnézni az évszázados falak között.

HOTEL MITRA PTUJ

Ez a mesés kilátás a Hotel Mitra Ptuj egyik utcára néző ablakából. Ptuj Szlovénia egyik legidősebb városa, a késő kőkorszak óta lakják, a Római Birodalom egyik fontos városa is volt. Kiváló borbárokkal és kedves teraszokkal van teli a város. Híres magyar írónk, Kiss Tibor Noé választotta lakhelyéül a történelmi várost.

BORVACSORA

Szlovéniában kiváló fehérborokat talál az utazó, kedvencem a ’malvazija’, de ajánlok néhány igazán jó éttermet a régióból, ahol a legjobb borokat választják nekünk. 1. A LALU bistro gourmet konyhával vár Celje városában. 2. Restaurant MAK, díjnyertes étterem Mariborban. 3. Restaurant Ribic, panorámás vízparti kerthelyiség Ptuj városában.

Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben