Kiemelt tartalom
Peters Planet – Rio de Janeiro
  • 2018. október 4.

Ahogyan az egyik kedvenc osztrák íróm, Stefan Zweig írta, „Aki Brazíliát valóban az emlékei közt tudja, az elég szépet látott egy fél életre.” Mélyen egyetértek a leírtakkal, és csak annyit tennék hozzá, hogy Brazília megismerése Rio de Janeiróval kezdődik. 

 

IPANEMA BEACH

Sokat kaptam Brazíliától. De a legfontosabb az a három szó, ami többet jelent ott, mint itt, ha kimondja az ember. Obrigado, Gratidão, Saudade. Eddigi életem egyik legszebb utazása, felfedezése volt Brazília. Az egyik csúcs, amivel szerintem nem lehet betelni, az az, hogy a város egy hatalmas beach, Copacabana nagyon híres, a képen is látható Ipanema pedig nagyon menő.

 

 


 

SANTA TERESA

A szokásos couchsurfing, Airbnb, boutique hotel kombóval és hátizsákkal fedeztem fel az várost. Néhány nap éppen annyira elég, hogy az ember belekóstoljon a gyarmatú múlttal, afrikai gyökerekkel és meglepő boldogságra való képességgel bíró városba, az egyik kedvenc negyedem a portugál hangulatot árasztó Santa Teresa lett. Egyébként a TAP Air Portugal légitársasággal Brazíliából visszafelé egy lisszaboni éjszakát is beiktattam.

 

 


 

TIJUCA NEMZETI PARK

A város része az a dzsungeles-őserdős rész, amit ma már Tijuca Nemzeti Park néven óvnak. A történelem során számos kultúra és haszonnövény megjelent a területen, a legmeglepőbbek talán mégis a teaültetvények voltak valamikor. Vadon élő állatokkal, például majmokkal is találkozhatunk a túra során. Pihentető, felemelő élmény.

 

 


 

STREET ART

Az egyik leggazdagabb és ezzel együtt művészi értékkel bíró street art-sorozatot a Rio de Janeiro kis Párizsaként vagy Montmartre-negyedeként is emlegetett Santa Teresában találtam. Erről a képről az a pillanat ugrott be, amikor a portugál királyné a majd’ egyhónapos hajóút során megtetvesedve végül kopaszra borotválva, hatalmas, látványos turbánban lépett az akkori portugál gyarmat, Brazília földjére.

 

 


Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Instagram: @petersplanet.travel    Facebook: PetersPlanet.travel

happy wheels