InfoPont Ajánló Magazin
Balaton

Őszi kalandozások a Balatonon

A Balaton, a többségnek főleg, a nyaralás miatt jut eszébe, de a nyári forró napok után is bőven szolgál élményekkel. Ilyenkor egészen más arcát mutatja a magyar tenger. Fantasztikus színek, pompázatos domborzat és a csodálatos őszi Balaton látványa csalogat a nyarat búcsúztató hónapokban. Pazar színekben szikrázó utakon járhatod körbe a környéket, ahol nem csak szemednek és lelkednek, de éhes gyomrodnak is maradandó élményt találhatsz.

A Balaton édenkertje


A Badacsonyörsben található, egész évben nyitva tartó Folly Arborétum nem csak különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem Isten segítségével négy generáció elkötelezett munkája és kitartása. A hatalmas, természetes, fák árnyékolta kert a családosok és a kisgyermekek barátja. A közelben 7 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban.

A Salföldi „állatskanzen”


Ha érdekel a magyar hagyományos állatartás, nézz el Salföldre, ami a mesés Káli-medencében található. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében találunk rá a falura, amelynek környéke jelentős geológiai, botanikai és népi építészeti emlékkel van tele. A Nemzeti Park Igazgatóság a falu határában alakította ki a Majort, ahol őshonos magyar háziállatfajtákat, (rackajuhot, bivalyt, szürkemarhát, baromfit, pásztorkutyákat)
és lovakat mutat be.

Vitorlázeum


Egyedülálló vitorlástörténeti interaktív kiállítótér vár minket Balatonfüred egyik legpatinásabb épületében, a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén. Az egész évben nyitva tartó új kiállítás, nem csupána város turisztikai kínálatát bővíti, de egyedi és újszerű tematikája révén a balatoni turizmus egyedülálló látványossága, amely modern számítástechnikai eszközök felhasználásával, minden korosztály számára élményekben gazdag kikapcsolódást kínál.

Csillaglesés Bakonybélben


Bakonybélben találjátok Magyarország első számú, komplex csillagászati ismeretterjesztő élménycentrumát. Modern távcsőpark, 3D-s planetáriumi show, interaktív űrkutatási és csillagászati kiállítás. Éjszakai programokra előre szükséges jelentkezni! A Pannon Csillagdában található hazánk legmodernebb digitális planetáriuma. A 8 méter átmérőjű, félgömb alakú kupolára vetített kép, a térhatású 5.1 hang, felejthetetlen minőségben repítenek minket a kozmikus utazásra.

A Helikon Kastélymúzeum


A 18. század közepétől folyamatosan épülő, bővülő keszthelyi Festetics-kastélyt, kétszáz éven keresztül lakta Magyarország egyik legjelentősebb nemesi családja. A franciakerttel körülvett impozáns barokk kastély termeiben, interaktív animációkkal színesített kiállítás mutatja be a Festecsicsek regényes életét, és itt látható az ország egyetlen épen maradt főúri könyvtára.

Élményekkel teli fürdőzés Kehidán


Kehidakustány élményfürdőjében garantáltan ellazulhatunk. A fedett, mediterrán hangulatú, háromszintes élményfürdő, élmény a család minden tagjának télen-nyáron. A 94 méter hosszú beltéri óriás csúszda fény- és hangeffektekkel, örvénymedencével, élménymedencénkkel, vízeséssel, buzgárokkal, nyakzuhanyokkal, masszázs ágyakkal, pezsgőfürdő-szigettel (jakuzzi) és sodrómedencével kínál változatos fürdőzést. A beltéri fürdőből pedig ki lehet úszni egyenesen a szabad levegőre.

Balaton. Ezernyi kaland a vízen túl. A nyárral nem ér véget
a szezon, töltődj fel új élményekkel egész évben.

Készült a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával.

Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Szeptemberi étterem körkép

Glück Viktória

Aki a borvidékre látogat a hétvégén, biztosan nem fog unatkozni!

Glück Viktória

Mit nyújt ezen a hétvégén a sokszínű Badacsony és környéke?

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben