Kult
Örökké… szabadon… – családi titkok a Spirit Színházban
  • 2019. február 8.

A család, mint a legszorosabb emberi kapcsolataink hálója telis-tele van szőve titkokkal és hazugságokkal. Felvetődik a kérdés, hogy miért titkolózunk, miért hazudunk azoknak, akik a legközelebb állnak hozzánk? A válasz talán meglepő; épp azért, mert ilyen szoros a kötelék.

Az ismeretleneknek sokkal könnyeben nyitjuk meg lelkünk kapuit, mert tudjuk, hogy a visszaérkező reakciók, az esetleges ítéletek nem érintenek minket olyan mélyen. Más a helyzet, ha egy családtagunk elé kell odaállnunk és fogainkat összeszorítva erőt gyűjteni ahhoz, hogy leplezzük magunkat.

Egy család életében az ilyen apró titkok azonban, egy idő után az elidegenedést, az egymástól való elszakadást táplálják. Vajon mi kell ahhoz, hogy ismét őszintén tudjunk egymással beszélni? Egy trauma, vagy esetleg valaki elvesztése fog rádöbbenteni minket arra, hogy milyen jó lett volna megosztani vele titkainkat?

A Spirit Színház – hűen önmagához – ismét egy olyan keserédes darabhoz nyúl, amelyben a család rejtett dimenziói, kapcsolataink bonyolult hálója jelenik meg. Sándor Péter és Papadimitriu Athina színészi játéka rávilágít arra, mennyire törékeny egy-egy emberi kapcsolat, mennyi energiát és szeretetet kell belefektetni ahhoz, hogy egy szilárd és biztonságos érzelmi kapcsolatot alakítsunk ki.

Enrico Luttmann olasz író szerzeményét, Magyarországon a Spirit Színház mutatja be először. Az író művei közül, a Szilánkok című drámát már nagy sikerrel játsszák.

Az Örökké… szabadon… darabját február második felétől láthatják a nézők az Árpád fejedelem útja 3-4. alatti színházban.


Spirit Színház: 

II Ker. Árpád Fejedelem útja 3-4.

facebook.com/spirit.theatre

instagram: spirit_szinhaz

Cimkék:
happy wheels