InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Nyári fényvédelem

Itt a nyár, kapjuk csak elő a fényvédőket, ha eddig nem tettük volna meg!

Amíg csitri az ember lánya, nem foglalkozik eleget, vagy talán egyáltalán semmit a bőrápolással, azon belül is a fényvédelemmel. Pedig a bőröregedés késleltetésében talán ez az egyik legfontosabb tényező. Bőrünk öregedésének látható jeleiért 80 %-ban bizony a káros UVA sugárzás a felelős. A naptól bizony hamarabb előjöhetnek a ráncok, a pigmentfoltok, egyszóval hamarabb öregszik a bőr.

Az év 365 napján fontos kímélnünk az arcunkat az UVA sugárzástól. Elvileg egy 30-as faktorszámú fényvédelem is elég, mi magunk nyáron inkább az 50-es faktorszámra szavazunk. Fontos még elmondani, hogy széles spektrumú fényvédőt kell választani, hisz akkor mondhatjuk el magunkról, hogy az UVA és az UVB sugaraktól is védjük a bőrünket.

Mi a helyzet a sminkkel?

Fontos kérdés ez nekünk, hisz imádunk sminkelni, és biztos akad az olvasók közt is olyan, aki nyáron sem függeszti fel a smink használatát. Éppen ezért fontos jó, a bőrtípusunknak megfelelő fényvédőt választani.  Ma már széles a paletta, lehet jól építhető fényvédőket kapni, amik nem nehezítik el a bőrt, nem hagynak zsíros érzetet, és nyugodtan lehet akár egy alapozóval együtt is használni.

Nem lehet elégszer hangoztatni, hogy a nap folyamán többször kell ismételni a napvédő használatát. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy cirka 2 óránként fussunk a mosdóba leszedni a sminkünket, és újra krémezgetni az arcunkat. Eleve egy nyári, hétköznapi smink, feltételezi, hogy nem a strandra, hanem az irodába készülünk dolgozni. Ha éppen egy szorgos, dolgozós nyári napunk van, akkor elegendő, ha reggel ügyelünk a fényvédelemre, hisz közvetlen napsugárzásnak nem vagyunk annyit kitéve, mintha egy nyaralós napon blattyogunk ki a medence partra. Ez utóbbi esetben valóban fontos, hogy két óránként kenjük magunkat az ajánlott mennyiséggel (arcra + nyakra 5 forintos, teljes testre egy feles pohárnyi mennyiség). Úszás után ugyancsak fontos az ismétlés.

Ma már egyre több alapozó és arckrém van fényvédővel ellátva, ez azonban csakis kiegészítő megoldás lehet, önmagában, mint fényvédő nem állja meg a helyét. Muszáj ezek alá is fényvédőt használnunk. Legyen ez a reggeli arcápolási rutinunk befejező állomása, úgy biztos nem marad el.
Tehát nyugodtan lehet napra menni kellő fényvédelemmel, okosan ügyesen használva azt. Sőt sminkelni is lehet rájuk, akkor azonban körültekintőbben kell a vásárlásnál eljárjunk.

 

Lányok, asszonyok, sminkre és fényvédelemre fel!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Pezsgő élmények a Városligetben – indítsd Roséval a nyarat!

InfoPont

Ezért fogyasszunk nyáron is kollagént 

Glück Viktória

Mítoszok a napozásról: Oszlassuk el a tévhiteket!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben