Életmód
Nyár fesztiválok nélkül?
  • 2020. június 9.

Idén kicsit más lesz a nyár. Na jó, nem is kicsit. A megszokott fesztiválok elmaradnak és külföldre utazni se lesz túl egyszerű.
De akkor mi marad helyette?

A nagy tömegrendezvények helyett most itt a lehetőség a barátokkal tölteni az időt. Belföldön, hogy a gazdaságnak is jót tegyünk és lehetőleg a természetben, ha már egy jó ideig be voltunk zárva. Sztárkultusz és popikonok helyett pedig megcsillogtathatjuk a saját tehetségünket a baráti társaságunkban. Egy kis közös zenélés vagy történetmesélés a tűz körül, bensőségesebb élményt nyújt és lehet, hogy évek múlva is szívesebben emlékezünk vissza rá, mint arra, hogy valaki kiverte a sört a kezünkből a Rihanna koncert utáni tülekedésben a nagyszínpad sarkánál.

A bezártság együtt járt sok-sok technológia és internet használattal. Ezt is kipihenhetjük most nyáron. Nincs is jobb egy kis digitális detoxnál. Jómagam tavaly ilyenkor 4 hónapot töltöttem mobiltelefon használat nélkül. Csak akkor voltam elérhető online, ha laptop elé ültem. Persze nem szükséges ilyen extrém módot választani. De délutánra és hétvégére eltehetjük a telefont és kapcsolódhatunk offline a családhoz és barátokhoz.
Ha ennél is tudatosabb kapcsolódásélményt szeretnél, akkor pedig ott vagy magadnak Te. Egy kis meditációval mélyebbre áshatsz a tudatodban és tudatalattidban. Jobban megismerheted és megértheted önmagadat. Ez egy nagyszerű módja, hogy megtapasztald, milyen egy mozgás nélküli utazás. Ha még kezdő vagy a meditációban, sok-sok anyagot találsz hozzá YouTube-on vagy le is tölthetsz ingyenes meditációs appokat.

De ha mégis a klasszikus utazásra vágynál, akkor még mindig csatlakozhatsz a Tudatos Fiatalok Közössége szörf és jógatáborához, Portugáliában. Itt a természet és a jó társaság mellett, még új képességeket is elsajátíthatsz a szörf és a jóga megismerésével.

Ennyi lehetőséggel már talán nem is olyan ijesztőek a kilátások az idei nyárra.

A változás velünk kezdődik

Tóth Gábor
A Tudatos Fiatalok Közössége alapítója

Facebook/TudatosFiatalokKozossege


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

happy wheels