InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

NŐK, TESTŐRÖK, VADÁLLATOK ÉS POLITIKUSOK A 14. FRANKOFÓN FILMNAPOKON

Idén február 28. és március 10. között rendezik meg az immár 14. Frankofón Filmnapokat, melynek keretében a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben 25 kortárs frankofón – francia, belga, kanadai, román, svájci és tunéziai – alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal.

Az idei programban többek között olyan izgalmas alkotások szerepelnek, mint a Mindent egy lapra című film Virginie Efira-val a főszerepben, melyet negyedórás álló tapssal ünnepelt a cannes-i közönség. Sylvie egyedülálló anya, két fiút nevel. Egy éjszaka a kisebbik egyedül marad a lakásban, és megsérül. A hatóságok kivonulnak és elviszik a gyereket. Sylvie igaza biztos tudatában harcba száll, hogy visszakapja a fiát. Szintén a tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon debütált a Mutánsok című fantasztikus film Romain Duris-szel a főszerepben. Rejtélyes, járványszerű jelenség van terjedőben. Bizonyos emberek átalakulnak: szó szerint előbújik belőlük az állat.

A tavalyi Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt a Vadállat című bűnügyi-romantikus sci-fi Léa Seydoux-val, Bertrand Bonello rendezésében. A műfajok izgalmas keveréke a 21. század egyik legnagyobb hatású és legvirtuózabb rendezőjének boszorkánykonyhájából. A közeli jövőben, amikor már mindent a mesterséges intelligencia irányít, az érzelmek veszélyforrást jelentenek. Az embernek meg kell hát tisztulnia tőlük. Ezt pedig úgy teheti meg, ha újraéli az előző életeit.

A Bernadette – A főnökasszony -melybena csodálatos Catherine Deneuve alakítja Jacques Chirac köztársasági elnök feleségét – sok humorral bizonyítja a „minden sikeres férfi mögött áll egy nő” tételt, miközben bepillantást enged a lassan történelemmé párlódó francia politika kulisszatitkaiba. Szintén a politika hadszínterén játszódik a Második forduló című fordulatos, fergeteges vígjáték, melyből a környezetvédelmi kérdések sem hiányozhatnak.

Végül Romain Duris, Vincent Cassel, François Civil és Eva Green parádés alakításában érkezik a Dumas-regény legújabb filmes feldolgozásának második része, A három testőr: Milady. Legalább olyan látványos, mint a tavaly bemutatott első! En garde!

Március 1. és 31. között több vidéki városban mutatnak be egy szűkebb válogatást a 14. Frankofón Filmnapok programjából.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben