InfoPont Ajánló Magazin
InfoPontKult

NézőTér – 5 tipp, hogy mit nézz meg, ha színházba mész

Liason – Pokorny Lia sanzonestje | Centrál Színház

A színésznő sanzonokon keresztül mesél mindannyiunk életének legcsodálatosabb – és olykor legkínzóbb – érzéséről, a szerelemről. A személyes hangvételű – ám nem személyeskedő – előadáson Babicsek Bernát harmonikaművész segíti az érzelmek végtelen hullámzását. Azoknak, akik már átestek azon a bizonyos veszedelmes kóron, vagy éppen jelenleg is elszenvedői, egyenesen kötelező program!


Káli holtak | Katona József Színház Kamara

Zombiapokalipszis készül a Káli-medencében. A régen eltűnt falvak egykori lakói a temetőkből kikelve elözönlik a festői tájat, betörnek az újvonalas gasztropanziókba és biofarmokra: egész nyáron forog a Káli holtak című új magyar sorozat a fiatal sztárszínész, Csáky Alex (Tasnádi Bence) főszereplésével. Akinek aztán a Füst Milán Színház római vendégjátékán a kificamodott időt kell helyre tolnia a trianoni Hamletként elhíresült előadás címszereplőjeként.


Szerelmek városa | Vígszínház

Párizs nyüzsgő utcái, művészek, artisták, színészek és arisztokraták magával ragadó kavalkádja. A történet középpontjában Garance (Radnay Csilla), a gyönyörű színésznő áll, és négy férfi, akik mind szeretik: egy pantomimművész, egy színész, egy bűnöző és egy arisztokrata. Jacques Prévert forgatókönyvéből született filmet 1990-ben a francia filmkritikusok és filmkészítők a valaha volt legjobb filmnek választották. A különleges, érzékeny és érzéki történetet Vecsei H. Miklós átiratában, Kovács Adrián zenéjével, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében láthatják a nézők.


Amy világa | Belvárosi Színház

Az Amy világa az anya-lánya kapcsolatok összetettségéről, az önfeláldozó szeretetről, a felnőtté válás és a művészlét nehézségeiről, az elmúlás fájdalmáról szól. Judy Allen
( Hernádi Judit) ünnepelt színésznő, pályája csúcsán jár, de nem ebben a világban él, a hétköznapi dolgokkal nem nagyon törődik. Csodálatos, szellemes, szenvedélyes és mérhetetlenül felelőtlen. A lánya, Amy viszont két lábbal áll a földön, kitartóan küzd színésznő anyja szeretetéért, azért, hogy elfogadja őt, miközben szeretne felnőni és a saját életét élni.


Az Ajtó | Nemzeti Színház

A Nemzeti Színház előadásában Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész kelti életre a nem hétköznapi egyéniségű és lelkivilágú főszereplőt. „Emerenc olyan ember, aki nem hajlik, maximum törik, mégis a környezete nemcsak becsüli, hanem szereti is. Egy olyan ember, akire a legszélsőségesebb helyzetekben is számítani lehet, és nem vár el érte soha, semmit. Ez olyan tartást ad ennek a figurának, amit átélni egy próbafolyamat során nagy ajándék egy színésznek.”A regénybe az írónő saját magát és házasságát is beleírta. Szabó Magdát Söptei Andrea, Jászai Mari – díjas színész, érdemes művész alakítja.

„Folytonos kétségek között őrlődünk, vajon jól törődünk-e a szeretteinkkel. Van, akinek természetes, van, akinek lételeme, van, aki elzárkózik attól, hogy idegeneknek segítsen, odafigyeljen másokra. Ez embertípustól függ. Példaértékű az az előadásban felszínre hozott nyitottság, amely két, ennyire ellentétes embert összeköt, az a vágy, hogy megértsük és tiszteljük a másfajtaságot. Szép, ahogy a tisztelet végül átalakul egyfajta anya-lánya kapcsolattá.”


Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Jázmin, a nemzeti színű kamion

InfoPont

BULIneked május – Let’s get the party started!

InfoPont

A hét legkötetlenebb eventje: Botellón – Disco Santo!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben