ajánló 2
Nemzetközi összefogás a zenével
  • 2021. március 11.

A zenészekre jellemző , hogy akkor is zenélnek és alkotnak, amikor nincs koncertezési és utazási lehetőség. Ilyen Galambos Zoltán is, akinek amióta ismerem, mindig valami új gondolat dolgozik a fejében, melyeket a legtöbbször meg is valósít.

A Music Palace nevű kiadó és koncertszervező céget Galambos Zoltán hozta létre egy marketinges barátjával 2015-ben.

Az eredeti kiváltó ok az volt, hogy az éppen elkészülő Udvaros Dorottya album kapcsán országos turnét szervezzen a cég, amelynek keretében élőben hangozhatnak el a „Majdnem valaki” c. kiadvány remek dalai.

„A szakmában eltöltött 30 év tapasztalatai alapján úgy éreztem, képes vagyok a popbiznisz üzleti oldalán is jól teljesíteni, és a legendás nevek: Udvaros Dorottya, Bereményi Géza és Hrutka Róbert bátorságot adtak.”

– mondja Galambos Zoltán, aki 20 éves kora óta tevékenykedik a hazai könnyűzenei életben, mint zeneszerző, hangszerelő, billentyűs, énekes
és hangmérnök, de megmártózott és sok tapasztalatot szerzett az üzleti élet hagyományos és rendhagyó világában is.

A turné minden szempontból sikeres lett, de a céget ma már Galamb egyedül menedzseli, így – mivel zenei és popipari elképzelései megvalósítására használja – produceri tevékenysége során minden megnyilvánulásának ez ad keretet, mint zeneműkiadó, vagy booking agency.

Így adódott, hogy a Music Palace gondozásában jelent meg a karantén első időszaka alatt egy dal, amelyről mondhatjuk, hogy nemzetközi összefogásban jött létre, hiszen az elkészült videóban egy palesztin és egy kenyai hölgy is szerepel.

Galamb egy nemzetközi zenei produkció létrehozásán dolgozik immáron több mint másfél éve. A zenekar célja az emberiség globális kihívásaira reagálni a zene nyelvén és erejével, ezért a meghívott zenészek különböző kultúrákat képviselnek egyéniségükkel, hangszereikkel.

„Szakmai karrierem egyik legnagyobb kihívása, hogy ezeket a hangszereket populáris környezetbe helyezzem anélkül, hogy egy újabb world music, vagy etno zenekar kerekedne belőle.”

– mondja a producer, miközben elmeséli, hogy ebből a csapatból került ki a karantén dalhoz is a két ütőhangszeres hölgy – a palesztin származású Simona Abdallah, és Kasiva Mutua Kenyából. A dalban szerzőként és előadóként is közreműködött továbbá Borlai Gergő, Fehérvári Attila, Dajka Krisztián és Farkas Zsófi.

Galamb most az ABÚN zenekarral egy segélydal felvételein dolgozik, amellyel célja egy globális adománygyűjtés megszervezése a bejrúti robbanás civil áldozatainak megsegítésére. A zenekar és a dal is a Music Palace gondozásában jelenik majd meg.

Galamb elmondta, hogy egy csodálatos támogató vállalta a projekt finanszírozását, azonban egy merész – vagy inkább őrült – ötlet következtében több énekest akar szerepeltetni a dalban, mert érzése szerint ez erőteljesebben közvetíti azt az üzenetet, amit megfogalmazni szándékozik. Emiatt azonban megnövekedtek a korábban kalkulált költségek, így most minden idejét, erejét és tudását arra fordítja, hogy további finanszírozási megoldásokat találjon.


Olvass bele a magazinunkba is: