InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Csodák várnak a natúrparkok őszi hétvégéin

5 helyszínen az aktív időtöltés és a helyi értékek kerülnek a középpontba

Csodák várnak a natúrparkok őszi hétvégéin

Közel 100 kerékpáros- és vízitúra, erdei koncertek, lovaglás, gyermek- és ifjúsági programok, kulináris élmények… ezek mind igazak a natúrparkok őszi aktív családi napjaira, melyekkel teljessé teheted hétvégéidet. Az Aktív Magyarország támogatásával idén második alkalommal megrendezett, összesen 10 helyszínből álló sorozat küldetése, hogy díjmentesen, tartalmas és aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a családoknak, egyúttal pedig lehetőséget biztosítson a natúrparkoknak a bemutatkozásra. Az 5 nyári helyszín után ősszel 5 újabb állomáson kóstolhatsz bele egy-egy térség gasztronómiájába, kultúrájába és természeti kincseibe. Gyere, és nézz meg munka közben kézműves mestereket vagy helyi termelőket, csodáld meg egy-egy település tájházát és a nevezetességeit, közben pedig ízleld meg a helyi specialitásokat is! A családi napokat hagyományőrzők fellépései, gyermekfoglalkozások és előadások egészítik ki, melyek teljessé teszik az amúgy is sokszínű napi programot.

1. Szeptember 9. Cák Pincesor – Írottkő Natúrpark

Számos indokunk van arra, hogy miért töltsd aktívan ezt a napot az Írottkő Natúrparkban! Ha most ismerkedsz a túrázás örömeivel, akkor vegyél részt a Túrára fel interaktív programon, ahol szakvezető segítségével ismerheted meg a helyi élővilágot, annak geológiáját, vagy éppen a borvidék varázsát! Nyeregbe is pattanhatsz a táj felfedezéséhez, vagy ha a határaidat feszegetnéd, akkor az Írottkő Vándorlást, vagy valamelyik teljesítménytúrát is választhatod. És ha mindez nem elég, akkor kézműves vásár és -foglalkozások, környezettudatos szemléletformáló kiállítás, vagy éppen kutyás ügyességi bemutató vár rád.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/294016219994016

Csodák várnak a natúrparkok őszi hétvégéin
2. Szeptember 17. Békéscsaba – Kőrősök Völgye Natúrpark

Téged is vár a Kőrősök Völgye Natúrpark! Pattanj nyeregbe, és eredj a Wenckheimek nyomába az idén az Év Kerékpárútjának választott bringaúton, vagy vegyél részt egy fantasztikus várostörténeti kenutúrán, ahol megismerheted az Élővíz-csatorna szerepét Békéscsaba életében. Ezen felül gyalogtúrán ismerheted meg a Körösök Völgye természeti és épített értékeit, de lesz itt mászófal, Ligeti vásár, a kicsiknek pedig KRESZ-pálya, játszóház és kézműves foglalkozás, valamint arcfestés, csillámtetoválás és glitter bar is.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/322383063691067

3. Szeptember 17. Kaposmérő – Zselici Ezüsthárs Natúrpark

Ismét egy szuper nap a Zselici Ezüsthárs Natúrparkban, ahol különleges élményekkel gazdagodhatsz. Vadonatúj bringaúton járhatod be Kaposújlak és Kaposmérő környékét, egy borkostolóval egybekötött gyalogtúrán juthatsz fel a Tatárhegyre, közben a helyi termelők által készített finomságokat, sőt a napközbeni főzőverseny legízletesebb falatjait is megkóstolhatod. Ha pedig elég erősnek, ügyesnek és elszántnak érzed magad, akkor nevezz a II. Parasztolimpiai Játékokra!

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1442519476292125

Csodák várnak a natúrparkok őszi hétvégéin
4. Szeptember 23. Kám – Vasi-Hegyhát Natúrpark

Szóljon ez a nap a természetről, a túrázásról, a családokról és a Vasi-Hegyhátról! Fedezd fel kerékpáron a térség szőlőhegyeit, túrázz a szikrázó napsütésben Mindszenty bíboros földjére, tegyél egy varázskerti sétát a Jeli Arborétum ösvényein, vagy pattanj e-rollerre, és látogass el az Alsóújlaki Őshonos állatparkba! Az aktív programok fáradalmait pedig helyitermék-vásárral, kézműveskedéssel, lovaglással, íjászkodással, jógával, ugrókötél- és kutyás ügyességi bemutatóval pihented ki, a kicsiket pedig arcfestés és lufihajtogatás várja.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/959536405126081

5. Október 7. Kurd és Lengyel – Kapos-hegyháti Natúrpark

10 ezer lépés, 10 millió év! Gyere, és tekerj, sétálj vagy lovagolj ennyit a családod, a barátaid vagy az osztálytársaid társaságában, mi pedig visszarepítünk az időben 10 millió évvel. Tudtad, hogy Kurdnak ekkor még volt tengerpartja? Kíváncsi vagy arra, hogy hogyan éltek több mint 2.000 éven át a különböző törzsek Lengyel és Mucsi települések között? Hol fürödtek, éltek, temetkeztek, mit csináltak az Apponyi grófok? No, és mekkora pincében tárolták a boraikat? Számtalan izgalmas kérdés, melyekre ezen a napon megtalálhatod a választ.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/268887982640285/

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben