InfoPont Ajánló Magazin
BalatonInfoPont

Megújulva kapja vissza legendás vitorlásversenyét a Balaton!

Covid kényszerszünet után, idén végre elindul a Balaton legrégebbi vitorlás túrabajnoksága. Három helyszínen, megújulva, minden vitorlázó számára nyitott versenyekkel, a parton igazi fesztiválhangulattal tér vissza a nagy múltú BAHART Regatta.

2021-ben a Yacht Charter Guru és a BAHART szervezésében újra BAHART Regatta! A Balaton legrégebbi túrabajnoksága egy éves kihagyás után idén három helyszínen zajlik: június 26-án a balatonföldvári, július 31-én a balatonszemesi, augusztus 28-án pedig a balatonboglári BAHART kikötőből startol majd a mezőny.

A több mint 15 éves BAHART Regatta az amatőr vitorlázók legnépszerűbb sorozata. A nagy múltú versenyen évről évre családi- és baráti csapatok szállnak vízre, de ez számít a legnagyobb felnőtt utánpótlás versenynek is, ahol rendre feltűnnek olyan vitorlázók, akik később legnagyobb hazai versenyeken folytatják.

Verseny és társasági esemény

A legendás sorozat sok éves hagyományai idén új programelemekkel egészülnek ki, amelyekkel izgalmas versenyei mellett a BAHART Regatta a Balaton egyik jó hangulatú, izgalmas társasági eseményének is ígérkezik. A parton fesztiválhangulat, minőségi vendéglátás, food truckok, különleges balatoni borok, este DJ várja a résztvevőket. A futamok online is követhetőek lesznek, egy ingyenesen használható applikáció segítségével. 
A versenyre bárki jelentkezhet, csak a hajó érvényes hajólevelére és biztosítására, valamint a kormányos hajóvezetői képesítésére lesz szükség a nevezéshez. Nevezni lehet online a https://yachtcharterguru.com/regatta oldalon vagy a futamok előtt közvetlenül, a helyszínen. 

Társadalmi felelősségvállalás

A szervezők a teljes versenysorozatot a környezetvédelem jegyében szervezik. Szelektív hulladékkezelés, műanyagmentes vendéglátás, újrahasználható reCUP poharak mellett a zöld szellemiség a helyezettek díjazásban is megjelenik, a BAHART Regatta egyedi kupái és érmei ugyanis idén egytől-egyig újrahasznosított anyagokból készülnek.
Mindezek mellett az egyes versenynapok különleges színfoltjai lesznek azok a futamok, amelyek egy-egy társadalmilag fontos csoportra, témára hívják fel a figyelmet. Elsőként a Women On Water kezdeményezéssel együttműködve a női vitorlázás fontosságát emelik ki, majd az Eurakvilo alapítvánnyal közösen leukémiás és daganatos betegségből gyógyult gyermekek, következő alkalommal pedig látássérült vitorlázók részvételével indul futam.

Szakmai programok

Mivel a BAHART Regatta élménye sokak számára a kezdőpontot jelenti az aktívabb vitorlázáshoz, majd versenyzéshez, ismeretterjesztő, szakmai előadások teszik teljessé a programot. A start előtti napokban Náray Vilmos versenybíró, online szabályismeret webináriuma készíti fel a versenyzőket, a futamok után a kikötőben az Országos Meteorológiai Szolgálat képviseletében Dr. Horváth Ákos, majd Csury Zoltán vitorlavarró, valamint a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatától Bagyó Sándor tart majd előadást.

A futamok profi lebonyolítását a SailForYou biztosítja, a minőségi vendéglátásról a Káli Gourmet Bistro és Delicatesse gondoskodik. Az esemény szervezője a Yacht Charter Guru, az események helyszínét a BAHART biztosítja.


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Plázs – Siófok

Zalai Mariann

Nyüzsögj Te is a Balaton legszuperebb piacain!

InfoPont

Plázs-Siófok

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben